Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανοιξε η πλατφόρμα paidikoi.eetaa.gr στην οποία υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για την απόκτηση voucher μέσω του ΕΣΠΑ για φοίτηση παιδιών στους παιδικούς σταθμούς για τη σχολική χρονιά 2021-2022. Η πλατφόρμα της ΕΕΤΑΑ είναι από χθες (19/7) το απόγευμα στον αέρα, ωστόσο, οι δικαιούχοι θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή όταν θα μπαίνουν για τη συμπλήρωση της αίτησης, καθώς λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας, η σελίδα πέφτει συχνά.

Προϋπόθεση για την συμμετοχή στα προγράμματα είναι το συνολικό οικογενειακό δηλωθέν ετήσιο εισόδημα για το φορολογικό έτος 2020, να μην υπερβαίνει τα 33.000 ευρώ για γονείς με έως δύο παιδιά.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται από τις μητέρες των παιδιών µέσω της ειδικής εφαρµογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr - paidikoi.eetaa.gr) µε τη χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων (κωδικών Taxisnet) της Γενικής Γραµµατείας Πληροφοριακών Συστηµάτων Δηµόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η εφαρµογή της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων θα είναι προσβάσιµη και από κινητό τηλέφωνο ή τάµπλετ. Δικαίωµα συµµετοχής έχουν οι εργαζόµενες/οι (µισθωτές/οι ή αυτοαπασχολούµενες/οι) και οι άνεργες/οι. Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονοµική κατάσταση (οικογενειακό εισόδηµα φορολογικού έτους 2020) και η κατάσταση απασχόλησης. Εξαιρούνται των ανωτέρω περιορισµών (ύψος οικογενειακού εισοδήµατος και οικογενειακής κατάστασης) τα προς φιλοξενία παιδιά/άτοµα µε αναπηρία, σε αντίστοιχες δοµές.

Οι ενδιαφερόµενες/οι εφόσον επιλεγούν µε σειρά µοριοδότησης, λαµβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) προκειµένου οι ίδιες/οι να επιλέξουν το Φορέα/Δοµή που επιθυµούν να φιλοξενηθεί το τέκνο τους. Ο τρόπος κι η διαδικασία υποβολής και ολοκλήρωσης της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης καθώς και οι τεχνικές λεπτοµέρειες για την άντληση ή την επαλήθευση των απαιτούµενων στοιχείων, περιγράφονται στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και στις σχετικές οδηγίες που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τα αντίστοιχα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Αθήνα: 213- 1320600 & 210-5214600, Λάρισα: 2410-579620, Θεσσαλονίκη: 2310-544714). 

Δικαιούχοι

  • Υπάλληλοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και των Ο.Τ.Α. (α' και β' βαθμού)
  • Μισθωτοί/ες, αυτοαπασχολούμενοι/ες στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι/ες δεν έχουν αιτηθεί ή και ενισχυθεί από συγχρηματοδοτούμενες δράσεις εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής
  • Μισθωτές/αυτοαπασχολούμενες στον ιδιωτικό τομέα οι οποίες υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στην συγχρηματοδοτούμενη Δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» Κύκλος 2021-2022 αλλά αποκλείονται του δικαιώματος λήψης voucher της δράσης αυτής λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού της
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA