ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/07/2021 11:46

Κρήτη: Εκτός ΕΜΑΚ 7 ανεμβολίαστοι πυροσβέστες - Αρνήθηκαν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Επτά πυροσβέστες δεν θέλησαν να εμβολιαστούν και μετατέθηκαν ήδη σε άλλη μονάδα στο Ηράκλειο της Κρήτης. Την είδηση επιβεβαιώνει κι ο Σταύρος Καλογιαννάκης διοικητής της 3ης ΕΜΑΚ. Ηδη, έχουν καλυφθεί οι 4 θέσεις στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών

Κρήτη: Εκτός ΕΜΑΚ 7 ανεμβολίαστοι πυροσβέστες - Αρνήθηκαν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό
ΕΜΑΚ / Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Η ΕΜΑΚ Κρήτης γίνεται η πρώτη υπηρεσία που «διώχνει» εργαζόμενους επειδή αρνήθηκαν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Η ΕΜΑΚ ήταν από τις πρώτες υπηρεσίες που ανακοινώθηκε ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, στα μέσα Μαΐου (18/5) και οι υπηρετούντες στις μονάδες όφειλαν να εμβολιαστούν.

Επτά πυροσβέστες δεν θέλησαν να εμβολιαστούν και μετατέθηκαν ήδη σε άλλη μονάδα στο Ηράκλειο της Κρήτης. Την είδηση επιβεβαιώνει κι ο Σταύρος Καλογιαννάκης διοικητής της 3ης ΕΜΑΚ. Ηδη, έχουν καλυφθεί οι 4 θέσεις στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Σύμφωνα με την απόφαση, στο πλαίσιο ανάγκης περιορισμού και αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας και της εξασφάλισης της αδιάλειπτης επιχειρησιακής λειτουργίας των υπηρεσιών, κρίνεται απαραίτητος ο εμβολιασμός του συνόλου των ένστολων υπαλλήλων που υπηρετούν στις εν λόγω Υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπυρετούντες στην ΕΜΑΚ προσέφυγαν στο ΣτΕ, ωστόσο, το Συμβούλιο απέρριψε την προσφυγή, σύμφωνα με την οποία ζητούσαν την αναστολή της διαταγής του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος για υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού του Σώματος. Οι ανώτατοι δικαστές έκριναν πως επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι συνίστανται στην ανάγκη διασφάλισης της αδιάλειπτης και ακώλυτης λειτουργίας των Ειδικών Μονάδων του Πυροσβεστικού Σώματος που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση καταστροφών επιβάλουν τον εμβολιασμό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΜΑΚ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΡΗΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ