Μενού
  • Α-
  • Α+

Φύλλο πορείας για άλλες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος πήραν συνολικά 54 στελέχη των 8 ΕΜΑΚ της χώρας, καθώς αρνήθηκαν να εμβολιαστούν ενάντια στον κορονοϊό. Η μετακίνησή τους γίνεται με διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου, Στεφάνου Κολοκούρη, καθώς έληξε και η άτυπη παράταση που είχε δοθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 54 πυροσβέστες οι 19 ανήκουν στην ΕΜΑΚ της Αττικής με έδρα τον Ασπρόπυργο. Κάποιοι από αυτούς είχαν προσφύγει κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ωστόσο, η αίτησή τους είχε απορριφθεί.

Πηγές του Π.Σ. σχολίαζαν στο Reader, ότι η μετακίνηση δεν σημαίνει ότι κλείνει οριστικά η πόρτα της ΕΜΑΚ, αρκεί βέβαια να θελήσουν να εμβολιαστούν ενάντια στον κορονοϊό όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους. Οσον αφορά στη διαδικασία της αντικατάστασής τους έχει ξεκινήσει ήδη, με πυροσβέστες από όλη τη χώρα που δηλώνουν έτοιμοι να περάσουν το ειδικό σχολείο που απαιτείται (σ.σ.: εκπαίδευση δύο μηνών) για να ενταχθούν στην ΕΜΑΚ.

Από εκεί κι έπειτα είναι πολύ πιθανό, να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο σύνολο των Σωμάτων Ασφαλείας ή τουλάχιστον σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής που έρχονται σε συχνή επαφή με τους πολίτες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA