Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Δήμος Αθηναίων είναι έτοιμος να ξεκινήσει τις εργασίες για την ανάπλαση της κάτω πλευράς της πλατείας Συντάγματος. Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η αρχιτεκτονική μελέτη για την ανάπλαση της κάτω πλευράς της ιστορικής κεντρικής πλατείας Συντάγματος και θα σηματοδοτήσουν μια νέα εποχή για την πρωτεύουσα.

Διαβάστε ακόμη: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα νέα νηπιαγωγεία του Δήμου Αθηναίων

Σύμφωνα με πληροφορίες οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στα πλαίσια του «Μεγάλου Περιπάτου» θα δώσουν τη θέση τους στα παρακάτω μόνιμα έργα:

  • Διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της Φιλελλήνων
  • Νέα «αναζωογονημένη» πρόσοψη του πεζόδρομου της Ερμού
  • Πλούσια φύτευση μεγάλων, ψηλών δέντρων και πράσινου

Το σχέδιο της μελέτης περιλαμβάνει την δημιουργία 1.000 τετραγωνικών μέτρων νέου δημοσίου χώρου για τους πολίτες. Την ίδια στιγμή θα φυτευτούν 28 νέα μεγάλα δέντρα με συνεισφορά στο μικροκλίμα της πλατείας και τη σκίαση. Ακόμα θα συμβάλουν στο να γίνει η πλατεία Συντάγματος πιο ελκυστική για τους επισκέπτες.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «Η Αθήνα έχει τρεις μεγάλους στόχους: Την απελευθέρωση - ανακατανομή δημόσιου χώρου, τη βιώσιμη κινητικότητα, τη διατήρηση των χρήσεων γης, δηλαδή του DNA της».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA