Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρόσφατος σεισμός που σημειώθηκε σήμερα στις 08:05 το πρωί στην Θήβαφαίνεται να ανησυχεί τους ειδικούς καθώς τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής δεν αποκλείουν να υπάρξουν νέοι σεισμοί, οι οποίοι μπορεί να είναι μεγαλύτεροι σε μέγεθος. Ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στο Reader.gr αναφέρθηκε στο θέμα εξηγώντας το τι ακριβώς θα πρέπει να περιμένουν οι πολίτες.

Διαβάστε επίσης: Σεισμός - Θήβα: Προειδοποίηση Τσελέντη για ισχυρότερη δόνηση

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «στην περιοχή που σημειώθηκε η σεισμική δόνηση έχουμε μία συστάδα (cluster) σεισμών ανατολικά, η οποία είχε αναπτυχθεί το Δεκέμβριο του 2020. Την ίδια στιγμή υπάρχει άλλη μια συστάδα στα δυτικά η οποία είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες. Μεταξύ δυτικής και ανατολικής συστάδας παραμένει ένα "άσπαστο" ενδιάμεσο τμήμα».

Μετά από ερώτηση εάν ο σημερινός σεισμός είναι σμήνος (σειρά μικρών σεισμών που θα εξασθενήσει σιγά-σιγά) ή προσεισμοί (σειρά σεισμών με σταδιακή αύξηση του πλήθους και των μεγεθών) ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε πως «Ο πρωινός σεισμός και οι μικρότεροι που ακολούθησαν δεν ενισχύουν την άποψη του σμήνους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA