Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός - Εμβόλιο: Για ποιες κατηγορίες πολιτών μελετάται η χορήγηση τρίτης δόσης

Επαναληπτική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού τον Σεπτέμβριο σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, μελετά η Επιτροπή Εμβολιασμών

Εμβολιαστικό κέντρο (Πηγή: Eurokinissi)
Εμβολιαστικό κέντρο (Πηγή: Eurokinissi)

Επαναληπτική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού τον Σεπτέμβριο σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, μελετά η Επιτροπή Εμβολιασμών. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής, Μαρία Θεοδωρίδου, οι ειδικοί μελετούν τη χορήγηση «έξτρα» δόσης σε ανοσοκατασταλμένους και μεταμοσχευμένους.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Αύξηση του ιικού φορτίου σε Αττική και Θεσσαλονίκη - «Έκρηξη» 255% στην Αλεξανδρούπολη

Ωστόσο, η τρίτη δόση μελετάται να χορηγηθεί και σε άλλες κατηγορίες πολιτών. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, οι ειδικοί συζητούν να χορηγηθεί τρίτη δόση σε ηλικιωμένους και υγειονομικούς με μεγάλη έκθεση σε κίνδυνο, όπως για παράδειγμα εργαζόμενοι σε ΜΕΘ COVID.

Δεν περιέχουν εμβρυικά κύτταρα και δεν είναι πειραματικά τα εμβόλια

Τους μύθους για τα εμβόλια επιχείρησε να αποδομήσει στην ενημέρωση της Δευτέρας (19/7) η κυρία Θεοδωρίδου, αποσαφηνίζοντας ότι δεν περιέχουν εμβρυικά κύτταρα και δεν είναι σε πειραματικό στάδιο. Η κυρία Θεοδωρίδου ανέφερε: «Το ερώτημα που τέθηκε ήταν εάν είναι ηθικά αποδεκτό να χορηγούνται εμβόλια κατά της covid-19 που έχουν χρησιμοποιηθεί από εμβρυικά κύτταρα που έχουν διακοπεί. Κανένα από τα εμβόλια δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα».

«Επομένως δεν τίθεται ζήτημα χριστιανικής ηθικής» είπε. Για τα όσα λέγονται, εάν τα εμβόλια είναι πειραματικά, απάντησε ότι αυτό δεν ισχύει, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί. Ο πράος λόγος των εκπροσώπων της Εκκλησίας θα είναι πιο πειστικός από το στεγνό λόγο των επιστημόνων» τόνισε η καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός #Εμβόλιο