Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Υπόθεση Novartis: Η εισαγγελία θα αποφασίσει για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Οι εισαγγελείς που έχουν την αρμοδιότητα για τη διαφθορά και το οικονομικό έγκλημα είναι εκείνοι που μπορούν να αποφασίσουν για το καθεστώς που θα καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis

Αρειος Πάγος (πηγή: Eurokinissi)
Αρειος Πάγος (πηγή: Eurokinissi)

Η Οικονομική Εισαγγελία θα αποφασίσει για το εάν οι προστατευόμενοι μάρτυρες θα καταθέσουν με ή χωρίς «κουκούλες» στην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου η οποία διερευνά τυχόν παρεμβάσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλου κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Διαβάστε ακόμη: Υπόθεση Novartis: Να βγουν οι «κουκούλες» από τους προστατευόμενους μάρτυρες προτείνει εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Σε αυτό κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστικό συμβούλιο του ειδικού δικαστηρίου, το οποίο κλήθηκε να λύσει τη διαφωνία μεταξύ της κ. Αλεβιζοπούλου και της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θεοδώρου, η οποία αποχώρησε στο τέλος Ιουνίου από το εισαγγελικό σώμα , λόγω συμπληρώσεως ορίου ηλικίας.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός είχε εισηγηθεί τον αποχαρακτηρισμό των δύο μαρτύρων με το σκεπτικό ότι η προστασία τους αφορούσε μόνο την βασική υπόθεση με αντικείμενο δωροδοκίες της φαρμακοβιομηχανίας προκειμένου να διατηρεί δεσπόζουσα θέση στην αγορά.

Κατόπιν αυτού συνεδρίασε σήμερα το δικαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν μπήκαν στην ουσία της διαφωνίας αλλά δήλωσαν αναρμόδια να αποφασίσουν αν θα πρέπει ή όχι οι προστατευόμενοι μάρτυρες να καταθέσουν με τα πραγματικά τους στοιχεία ενώπιον της ανακρίτριας.

Οι ανώτατοι δικαστές έκριναν ότι οι εισαγγελείς που έχουν την αρμοδιότητα για τη διαφθορά και το οικονομικό έγκλημα είναι εκείνοι που μπορούν να αποφασίσουν καθώς αυτοί τους έθεσαν υπό το συγκεκριμένο καθεστώς.
 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Novartis #εισαγγελία #Άρειος Πάγος