Μενού
  • Α-
  • Α+

Από σήμερα το πρωί θα αρχίσουν να αποστέλλονται οι πρώτες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Freedom Pass στους νέους που έχουν κάνει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου. Τις δύο πρώτες ημέρες έχουν καταβληθεί περίπου 150 χιλ. αιτήσεις.

Διαβάστε ακόμη: Freedom pass: Ανοιξε η πλατφόρμα για την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ - Προϋπόθεση ο εμβολιασμός

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος των εργαζομένων ΚΕΠ Αττικής καταγγέλλει πως δεν έχει πάει εγκύκλιος στα ΚΕΠ και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες, κάτι που διέψευσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στο OPEN o πρόεδρος των εργαζομένων ΚΕΠ Αττικής, Παναγιώτης Κοχύλης έκανε λόγω για κόλλημα με το voucher των 150 ευρώ. «Δεν υπάρχει εγκύκλιος από το Υπουργείο. Εδώ και πολύ καιρό βγάζει ανακοινώσεις και λέει για τις υπηρεσίες που πρέπει να γίνουν και από τα ΚΕΠ. Εμείς είμαστε έκθετοι στους πολίτες. Δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε για κάτι που δεν έχουμε πάρει οδηγίες» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο ο Γιώργος Γεωργαντάς απαντώντας, διέψευσε τους ισχυρισμούς. «Υπάρχουν 263χιλ. νέοι 18-25 ετών που έχουν κάνει την πρώτη δόση ή έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό και είναι δικαιούχοι. Από αυτούς από τη Δευτέρα που άνοιξε η εφαρμογή ήδη 141χιλ. έχουν κάνει αίτηση μέσω gov.gr και από σήμερα το πρωί θα έρχονται οι πρώτες χρεωστικές ψηφιακές. Επίσης έχουν υποβληθεί 4.500 αιτήσεις μέσω ΚΕΠ, που πηγαίνουν όσοι δεν έχουν κωδικούς taxis» είπε αρχικά ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Για να συμπληρώσει: «Είναι προσβλητικό να ακούγεται πως δεν είναι σε λειτουργία η εφαρμογή. Υπάρχουν ερωτήσεις που είναι εύλογο κάθε υπάλληλος να μην μπορεί να τις απαντήσεις αλλά θα δοθούν από το Υπουργείο. Η εφαρμογή είναι λειτουργική και ήδη από συναδέλφους τους κατατέθηκαν 4.500 αιτήσεις. Όποιος μπαίνει στην εφαρμογή υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με ΚΕΠ. Εκεί κάθε υπάλληλος με κωδικούς μπαίνει. Είναι ενημερωμένοι όλοι οι υπάλληλοι των ΚΕΠ». Ενώ κατέληξε λέγοντας: «Τα ΚΕΠ έχουν επωμιστεί ένα πολύ μεγάλο βάρος στη διαδικασία του εμβολιασμού. Αξίζουν έπαινοι στους υπαλλήλους που είναι οι μόνοι που μπορούν να διεκπεραιώνουν».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA