ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/07/2021 15:56

Εξώδικο της Μαρέβα Μητσοτάκη στο Documento για «συκοφαντικά δημοσιεύματα»

Εξώδικο στην εφημερίδα Documento απέστειλε η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη Μαρέβα, με αφορμή δημοσίευμα για το πόθεν έσχες

Εξώδικο της Μαρέβα Μητσοτάκη στο Documento για «συκοφαντικά δημοσιεύματα»
Εξώδικο της Μαρέβα Μητσοτάκη στο Documento για «συκοφαντικά δημοσιεύματα»
Ανάγνωση:

Εξώδικο απέστειλε η Μαρέβα Μητσοτάκη με το οποίο ζητά να σταματήσουν να γράφονται από συγκεκριμένο μέσο «προσβλητικά και δυσφημιστικά δημοσιεύματα», ζητώντας «να προβείτε άμεσα σε επανόρθωση της προσβολής μου» κατεβάζοντας τα συγκεκριμένα άρθρα.Σε διαφορετική περίπτωση, η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι τονίζει ότι θα προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια, όπως είχε κάνει άλλωστε και στο πρόσφατο παρελθόν.

Διαβάστε ακόμη: Μέγαρο Μαξίμου για πόθεν έσχες Μαρέβας Μητσοτάκη: Πόλεμος λάσπης από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στο εξώδικο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «με αμφότερα τα ως άνω δημοσιεύματα για πολλοστή φορά με στοχοποιείτε, κατηγορώντας με τώρα για δήθεν υποβολή ψευδούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης («πόθεν έσχες»). Ειδικότερα, στο από 11 Ιουλίου 2021 δημοσίευμα της εφημερίδας Documento με κατηγορείτε ότι δήθεν είχα στην κατοχή μου μετοχές αλλοδαπής (Γαλλικής) εταιρείας, για τις οποίες μάλιστα διατείνεστε ότι είχα υποχρέωση να τις συμπεριλάβω στη δήλωση περιουσιακής μου κατάστασης («πόθεν έσχες»). Προς δε επίρρωση των ψευδών αυτών ισχυρισμών σας επικαλείστε και μια πληθώρα εγγράφων, τα οποία, κατά τη γνώριμη πλέον πρακτική σας, ερμηνεύετε κατά το δοκούν».

Σε άλλο σημείο το εξώδικο αναφέρει πως: «βάλλετε κατά εμού διότι, δήθεν, παρέμεινα διαχειρίστρια της Γαλλικής εταιρείας στην οποία συμμετείχα, ενώ ταυτόχρονα με κατηγορείτε και για ψευδή δήλωση μεταβίβασης μετοχών. Ωστόσο όπως πολύ καλά γνωρίζετε, το περιεχόμενο των ως άνω δημοσιευμάτων είναι καταφανώς ψευδές, ανήθικο και στοχεύει αποκλειστικά στο διασυρμό μου (τον οποίο πλέον επιδιώκετε σε καθημερινή βάση) και μέσω αυτού και στην πολιτική υποβάθμιση του συζύγου μου».

Συνεχίζοντας τονίζεται πως: «Ειδικότερα, όσον αφορά τη δήθεν “ψευδή δήλωση μεταβίβασης” των μετοχών Γαλλικής εταιρείας στην οποία αναφέρεστε, σας επισημαίνω ότι ήδη από τις 3 Αυγούστου 2016, οι μετοχές που κατείχα στην εν λόγω Γαλλική Εταιρεία έχουν μεταβιβαστεί και μάλιστα με Συμφωνητικό Βεβαίας Χρονολογίας, το οποίο σας συγκοινοποιείται με το παρόν ως αναπόστατο τμήμα αυτού. Είναι επομένως προφανές ότι ουδεμία ψευδή δήλωση πόθεν έσχες υπέβαλα διότι είχα αποξενωθεί από την κυριότητα των εν λόγω μετοχών, σε αντίθεση με τα όσα ψευδώς και συκοφαντικώς ισχυρίζεστε».

Κλείνοντας, με το εξώδικο η κυρία Μητσοτάκη ξεκαθαρίζει πως: «όσον αφορά τα στοιχεία που επικαλείστε από το Γαλλικό εμπορικό μητρώο, στο οποίο εμφανίζομαι διαχειρίστρια της Γαλλικής εταιρείας, επαναλαμβάνω ότι ήδη από τον Αύγουστο του 2016 είχα πάψει να έχω οποιαδήποτε σχέση με την εταιρεία αυτή έχοντας πλήρως αποξενωθεί από τις μετοχές που κατείχα μέχρι της 3.8.2016. Επομένως, ουδεμία σχέση εκπροσώπησης ή διαχείρισης διατηρούσα με την ανωτέρω εταιρεία, ενώ αυτονόητα ουδεμία ανάμιξη είχα, ούτε και θα μπορούσα να έχω, με την επικαιροποίηση των στοιχείων του Γαλλικού εμπορικού μητρώου, υποχρέωση η οποία, αυτονόητα βαρύνει αποκλειστικά και μόνο το ίδιο το νομικό πρόσωπο...».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΑΡΕΒΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΞΩΔΙΚΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ