Μενού
  • Α-
  • Α+

Περισσότερα από 351 κιλά κοκαΐνης έκρυβε ένα εμπορευματοκιβώτιο που εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά, μετά από αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών με τη συμβολή της αμερικανικής DEA.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αστυνομικοί, λιμενικοί και τελωνειακοί ερεύνησαν σπιθαμή προς σπιθαμή περισσότερα από 150 εμπορευματοκιβώτια προερχόμενα από χώρες της Λατινικής Αμερικής, μέχρι να βρουν αυτό που έκρυβε την κοκαΐνη. Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για κοντέινερ που είχε έρθει στο λιμάνι του Πειραιά από τη Γουατεμάλα και είχε ως προκάλυψη φορτίο (τσουβάλια) με καφέ.

https://www.youtube.com/watch?v=9ONUYLQrvys

Πιο αναλυτικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 298 συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 351 κιλών και 725 γραμμαρίων. Πρόκειται για τεράστια ποσότητα ναρκωτικών, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι δεν προορίζονταν αποκλειστικά και μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Την ίδια ώρα, η αμερικανική DEA συνεχίζει τη διερεύνηση πληροφοριών και για άλλα φορτία με κοκαΐνη, που ξεκίνησαν από τη Λατινική Αμερική για τη Γηραιά Ήπειρο.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών διενεργείται προανάκριση, ενώ κλήθηκε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξερεύνηση και έχει ήδη αναπτυχθεί συνεργασία, με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών.

*Φωτογραφία αρχείου 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA