Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο 30χρονος που προφυλακίστηκε την Πέμπτη, δεν είναι διαταραγμένος και τις 28 ώρες που αγνοούνταν μετά τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο έκλεισε τα social media, μίλησε με δικηγόρους και επικοινώνησε με την οικογένειά του, αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης, Αλέξης Κούγιας

Διαβάστε ακόμη: Φολέγανδρος: Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κούγιας υποστήριξε πως ο 30χρονος δεν είναι διαταραγμένος και προέβη σε τρεις κινήσεις τις 28 ώρες που αγνοούνταν στη Φολέγανδρο: «Έμαθα πως απολογήθηκε έξι ώρες. Έξι ώρες τι έλεγε αυτός ο διαταραγμένος δράστης; 28 ώρες έμεινε ελεύθερος. 28 ώρες το πρώτο που έκανε ήταν να κλείσει τους λογαριασμούς του στα social media. Το δεύτερο ήταν να έρθει σε επικοινωνία με δικηγόρους. Το τρίτο ήταν να κάνει μία συνεννόηση με τους συγγενείς του οι οποίοι έκαναν μία επικοινωνία με τη δυστυχισμένη μητέρα του θύματος και την επομένη ο δικηγόρος του στα ΜΜΕ έλεγε πως ζητούσε συγγνώμη. Κάντε μου τη χάρη!». 

«Είναι αβέβαιο αν θα γίνει ψυχιατρική εξέταση. Αν ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ότι χρειάζεται δεν θα τον έστελναν στον Κορυδαλλό αλλά σε ένα ψυχιατρείο. Και να πάει στο ψυχιατρείο πρέπει να γίνει πραγματογνωμοσύνη, να οριστεί πραγματογνώμονας, να ορίσουμε εμείς τεχνικό σύμβουλο και να συμφωνήσουν αυτοί οι δύο. Υπάρχει μία προσπάθεια παραπλάνησης», σημείωσε ο κ. Κούγιας. 

Την ξυλοκόπησε, την έσυρε στα βράχια και μετά την έριξε 

«Την ιατροδικαστική έκθεση την πληροφορήθηκα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δικογραφία θα πάρω αύριο το πρωί και θα μελετήσουμε ενδελεχώς την ιατροδικαστική έκθεση. Από αυτά που πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ, προκύπτει ότι ο δράστης που μου έχει προκαλέσει οργή, πρώτα χτύπησε το κορίτσι προκαλώντας του επικίνδυνες σωματικές βλάβες, δηλαδή βλάβες που είναι επικίνδυνες για τη ζωή. Την κατέστησε αναίσθητη, την έσυρε μέχρι την άκρη του γκρεμού και μετά την εκσφενδόνισε στη θάλασσα», είπε ο κ. Κούγιας. 

«Από αυτό καταρρέει όλο το σενάριο που ακούμε τις τελευταίες ημέρες, πως ο δράστης δεν είχε συνείδηση. Να πω και κάτι που πιθανώς οι εκλεκτοί συνάδελφοί μου που είναι υπερασπιστές του δράστη αγνοούν, συνήθως στον δράστη που αναγνωρίζεται διπολική διαταραχή και κρίνεται ως ακαταλόγιστος και πάει ψυχιατρείο ή στις φυλακές με μικρή ποινή, είναι τρόφιμος ψυχιατρικών κλινικών. Είναι εκτός ψυχιατρικών κλινικών για ένα μικρό χρονικό διάστημα και σε αυτό το διάστημα κάνει ένα έγκλημα. Οι διπολικοί δράστες που κάνουν εγκλήματα, τα κάνουν σε βάρος των συγγενών τους», συμπλήρωσε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ιατροδικαστική έκθεση προκύπτει πως ο 30χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος χτύπησε, έσυρε στα βράχια και έριξε τη Γαρυφαλλιά από τον γκρεμό ενώ ήταν ακόμα ζωντανή. Η αιτία θανάτου της 26χρονης κοπέλας είναι ο πνιγμός.  

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα που διενήργησε την νεκροψία νεκροτομή, ο 30χρονος γρονθοκόπησε τη σύντροφό του τόσο πολύ, που εκείνη δεν μπορούσε να αντιδράσει. Και όπως ήταν πεσμένη στο έδαφος, σύμφωνα με τα τραύματα στη σορό της, δεν σταμάτησε. Την έπιασε, την έσυρε στα βράχια και την πέταξε στη θάλασσα ενώ ήταν ακόμα ζωντανή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA