Μενού
  • Α-
  • Α+

Δύσκολη εκτιμάται πως θα είναι η νύχτα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις που καταβάλλουν προσπάθειες για να ελέγξουν την φωτιά η οποία ξέσπασε κατά τις 13.30 την Παρασκευή σε αγροτική έκταση στο Καλέντζι Κορινθίας.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στο Καλέντζι Κορινθίας - Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έλαβαν ενισχύσεις και πλέον επιχειρούν 129 πυροσβέστες, με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 25 οχήματα. Από αέρος επιχειρούσαν το απόγευμα περιοδικά 3 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ., υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση, ωστόσο οι φλόγες δεν απειλούν κτήρια, καθώς είναι εκτός οικισμού.Στο μεταξύ το  έργο της κατάσβεσης είναι δύσκολο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή αλλά και λόγω της μορφολογίας του εδάφους καθώς υπάρχουν πολλά ρέματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τις 19:00/22-07-2021 έως τις 19:00/23-07-2021, εκδηλώθηκαν 42 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 610 πυροσβέστες με 18 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 228 οχήματα, 13 αεροπλάνα (4 CL 415, 5 CL 215 και 4 PZL) και 8 ελικόπτερα. Επίσης, υπήρξε συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA