Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό σε όλη την Ελλάδα θα υποβάλλονται κάθε εβδομάδα σε ένα self test και ένα rapid test. Το συγκεκριμένο μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα 26 Ιουλίου και το κόστος, όπως αποφασίστηκε από την κυβέρνηση, θα το επωμίζονται οι ίδιοι εργαζόμενοι. 

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Ένα self test και ένα rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και τουρισμό σε όλη την Ελλάδα 

Με δεδομένο ότι το κόστος ενός απλού self test ανέρχεται στα 5 ευρώ και ενός rapid test στα 20 ευρώ ο κάθε ανεμβολίαστος υπάλληλος θα πρέπει να πληρώνει σε μηνιαία βάση 100 ευρώ για τους διαγνωστικούς ελέγχους, σύμφωνα με το OPEN. Στην ουσία πρόκειται για έναν μοχλό πίεσης προς τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους προκειμένου να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού.

Σημειώνεται, πως υποχρεωτικά έκαναν δύο τεστ την εβδομάδα οι εργαζόμενοι μόνο στις παρακάτω περιοχές: 

  1. Μύκονος
  2. Πάρος
  3. Ρέθυμνο
  4. Ηράκλειο
  5. Δήμος Ιητών
  6. Δήμος Θήρας

H απόφαση για δύο τεστ την εβδομάδα στους εργαζόμενους, έρχεται τη στιγμή που τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα στην Ελλάδα αυξάνονται. Μετά από μήνες η Πιερία, η Καρδίτσα και η Αχαΐα ανέβηκαν επίπεδο στον χάρτη επιδημιολογικής επιτήρησης και πλέον είναι στο «πορτοκαλί». Ταυτόχρονα, ολόκληρη η Κρήτη βρίσκεται σε αυξημένη επιτήρηση καθώς μετά το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, τα Χανιά και το Λασίθι έχουν αυξημένα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα.  Αύξηση σημειώνεται και στη Θεσσαλονίκη καθώς τις τρεις τελευταίες μέρες τα κρούσματα καθημερινά είναι πάνω από 200, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν για αύξηση του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος της συμπρωτεύουσας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA