Μενού
  • Α-
  • Α+

Σταθεροποιητική τάση αλλά και αύξηση της διασποράς του κορονοϊού που ίσως φέρει έως και 2.000 κρούσματα στην Αττική και 4.000 - 4.500 σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπει ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΟPEN, «Τώρα ό,τι συμβαίνει», ο κ. Θωμαΐδης ανέφερε ότι «αυτή την εβδομάδα καταγράφουμε αύξηση 25%, πιστεύουμε ότι θα κλείσει εκεί η εβδομάδα, αυτό δηλαδή σημαίνει ότι ο ρυθμός αύξησης του ιικού φορτίου έχει πέσει, το οποίο είναι καλό νέο. Αν διατηρηθεί αυτό και έχουμε σταθεροποιητική τάση, αυτό μεταφράζεται στο ότι θα έχουμε περίπου 1.500 κρουσματα κατά μέσο όρο, στην Αττική».

Ωστόσο, ο καθηγητής επεσήμανε ότι «θέλουμε να δούμε τις επόμενες μέρες εάν θα γίνει έκρηξη στα κρούσματα, το επιβαρυντικό είναι ότι έχει γίνει διάδοση σε όλη την επικράτεια και υπάρχει αύξηση του ιικού φορτίου σε όλες τις πόλεις, άρα αυτό σημαίνει ότι μπορεί και να αυξηθούν τα κρούσματα στην Ελλάδα. Όσο αφορά στην Αττική αν αυτή η σταθεροποιητική τάση παραμείνει και την επόμενη εβδομάδα, υπολογίζαμε ότι μπορεί να φτάσουμε έως και 2.000 κρούσματα, με βάση το σενάριο που επικρατεί αυτή τη στιγμή. 

Όπως εξήγησε ο κ. Θωμαΐδης, υπάρχει το σενάριο ότι κάτι τέτοιο και με βάση τον ρυθμό εμβολιασμού που υπάρχει αυτή τη στιγμή, θα οδηγούσε στο να έχουμε γύρω στις 4.000 - 4.500 κρούσματα ημερησίως.  Παράλληλα, ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας επικεντρώθηκε στις μετακινήσεις λόγω των διακοπών του Αυγούστου και επεσήμανε ότι το ρίσκο που υπάρχει από την αύξηση των κρουσμάτων είναι η αύξηση των εισαγωγών καθώς αν αρχίσουν και πάλι οι κλινικές Covid να πιέζονται, τότε θα έχουμε και εισαγωγές στις ΜΕΘ, και σίγουρα δυστυχώς κάποιες κακές καταλήξεις. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA