Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας 52χρονος τουρίστας βρέθηκε στον τόπο της δολοφονίας της άτυχης 26χρονης από τον 30χρονο φίλο της στη Φολέγανδρο, είδε το σώμα της άτυχης κοπέλας να επιπλέει και προσπάθησε – μάταια όπως απεδείχθη – να διαπιστώσει αν ήταν ζωντανή και αν μπορούσε να της προσφέρει βοήθεια. Η μαρτυρία του είναι συγκλονιστική.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ο άνδρας κατέθεσε: «Ήμουν κοντά εκεί στον τόπο της τραγωδίας. Πήγα πιο κοντά και είδα τη σορό να επιπλέει. Της φώναζα πολλές φορές δεν κουνήθηκε καθόλου. Γύρισα και κοιτώντας στην κορυφή είδα τρεις άνδρες. Τους είπα να φωνάξουν την αστυνομία και ότι θα χρειαστεί σκάφος Έψαξα τρόπο να πάω κάτω, δεν μπορούσα όμως παρά να περιμένω τις αρχές. Τη σορό την έσυρε το κύμα και μπόρεσαν να βουτήξουν και να τη βγάζουν στα βράχια».

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης έπεσε σε αντιφάσεις κατά την κατάθεσή του. Ανακριτής όμως και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή του θεωρώντας τον ικανό να ξαναπράξει τέτοιο έγκλημα.

Χτύπησε τη Γαρυφαλλιά και την έσερνε στα βράχια

Αποκαλυπτικός ήταν ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή της η Γαρυφαλλιά στη Φολέγανδρο: «Ηταν εν ζωή όταν έπεσε στη θάλασσα». 

 Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «ΣΚ Παρέα» ο ιατροδικαστής ανέφερε πως η 26χρονη έφερε εκδορές διαφορετικών κατευθύνσεων σε όλο της το σώμα και κακώσεις, ενώ ένα τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού θα μπορούσε να ήταν θανατηφόρο.  «Η Γαρυφαλλιά έφερε εκδορές άνω άκρων και στην οπίσθια πλευρά του σώματος, κακώσεις στην κεφαλή, μια κάκωση πιθανόν από γροθιά ή χαστούκι, στην πίσω πλευρά, αλλά και στην μπροστινή πλευρά της κεφαλής είχε ένα σκίσιμο από τα βράχια, ενώ είχε και εκδορές διαφορετικών κατευθύνσεων στους γλουτούς που σημαίνει ότι σύρθηκε. Δεν ήταν απλή πτώση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπογιόκας. Πρόσθεσε δε ότι η κοπέλα έπεσε στη θάλασσα εν ζωή, ωστόσο λόγω των τραυμάτων που είχε στο κεφάλι ήταν ανίκανη να επιπλεύσει ή να κολυμπήσει. 

«Την έσυρε στα βράχια και την πέταξε ζωντανή στη θάλασσα»

Τα ίδια αναφέρονται και στο πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης, που έγινε γνωστό την περασμένη Πέμπτη και με το οποίο αποδεικνύεται ότι η Γαρυφαλλιά υπέφερε στα χέρια του καθ' ομολογίαν δολοφόνου της. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της άτυχης κοπέλας διαπίστωσε μεταξύ άλλων ότι εκτός από τα χτυπήματα που φέρεται να της κατάφερε στο πρόσωπο και στο κεφάλι, ο 30χρονος την έσυρε στα βράχια και την πέταξε ζωντανή στη θάλασσα.

Σούρας: Δεν γίνεται να βάζουμε τον όρο «ψυχικά ασθενής» για να δικαιολογήσουμε ακραίες καταστάσεις

Αμφισβητεί την υπερασπιστική γραμμή του καθ' ομολογίαν δολοφόνου της Γαρυφαλλιάς, ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας. «Αν κάποιος έχει επικίνδυνη ψυχική νόσο, έχει νεύρα, έχει παραλήρημα, έχει επιθετικότητα, αυτά δεν θα τα έβλεπε μόνο η κοπέλα, θα τα έβλεπαν όλοι». 

λίμονο αν παραδεχθούμε ότι ένας ψυχικά ασθενής σκοτώνει, είμαστε πολύ προσεκτικοί οι ψυχίατροι» ανέφερε μιλώντας στο Mega ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας σχολιάζοντας – και αμφισβητώντας- τα περί ψυχικής ασθένειας που επικαλείται ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς, στη Φολέγανδρο.

«Αν κάποιος έχει επικίνδυνη ψυχική νόσο, έχει νεύρα, έχει παραλήρημα, έχει επιθετικότητα, αυτά δεν θα τα έβλεπε μόνο η κοπέλα, θα τα έβλεπαν όλοι» σχολίασε ο κ. Σούρας. «Πάει αυτός ο άνθρωπος να δώσει κατάθεση και στη μισή κατάθεση έχει πλήρη συνείδηση και θυμάται τα πάντα και μόλις φτάνει στο γεγονός, ξεχνάει τα πάντα». «Φαίνεται η επικινδυνότητα, άρα θέλει προσοχή να βάζουμε τη λέξη ψυχικά άρρωστος για να δικαιολογήσουμε μια κατάσταση, να πάρουμε ένα χαρτί που θα μας ρίξει στα μαλακά» είπε επίσης ο κ. Σούρας. 

«Κόλαφος» το σκεπτικό ανακριτή και εισαγγελέα

Κόλαφος» είναι για τον 30χρονο, καθ´ ομολογίαν του, δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς, στην Φολέγανδρο, το σκεπτικό ανακριτή και εισαγγελέως για την προφυλάκιση του. Κατά τους δικαστικούς λειτουργούς τη σκότωσε για «ασήμαντη αφορμή» ενώ θεωρούν «λελογισμένες» τις ενέργειες που έκανε μετά το έγκλημα προκειμένου να εξαφανίσει τα εις βάρος του στοιχεία. Κάτι που προφανώς δείχνει πως δεν πείστηκαν από τον ισχυρισμό του περί ψυχιατρικών προβλημάτων. Συγκεκριμένα, για ασήμαντη αφορμή (λογομαχία) ένιωσε προσβεβλημένος και εξαπέλυσε δολοφονική επίθεση κατά ενός ατόμου από το στενό του περιβάλλον, το οποίο ήταν σωματικά πιο αδύναμο από τον ίδιο (χτυπήματα, μεθοδευμένο σπρώξιμο σε βραχώδη απόκρημνο γκρεμό). Εν συνεχεία, προέβη σε λελογισμένες ενέργειες ήτοι την απομάκρυνση από το σημείο, επιμελής απόκρυψη και αποφυγή επικοινωνίας του με τις αρχές, οργανωμένη εξαφάνιση αποδεικτικών στοιχείων (κινητά τηλέφωνα), ενέργειες που δείχνουν άκρως ψύχραιμη συμπεριφορά.

(…) Κρίνουμε ότι ο κατηγορούμενος είναι ένα ευέξαπτο άτομο το οποίο για ασήμαντο λόγο είναι έτοιμο να προξενήσει μη αναστρέψιμη βλάβη σε συνάνθρωπό του και δη σε άτομο του στενού του περιβάλλοντος, τα οποία αυτός θεωρεί ότι τον προσβάλλουν, τον αμφισβητούν ή τον μειώνουν, καθιστώντας στον επικίνδυνο για διάπραξη νέων αδικημάτων. Άλλωστε, όπως ο ίδιος αναφέρει στην απολογία του ενώπιον των αρμοδίων προανακριτικών υπαλλήλων «με είχε νευριάσει και την σκότωσα, ένιωσα δηλαδή ότι με υποβιβάζει, γι’ αυτό και έχασα τον έλεγχο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA