Μενού
  • Α-
  • Α+

Μαίνονται οι φωτιές σε Χαλκίδα και Αργολίδα, ωστόσο η εικόνα που παρουσιάζουν είναι βελτιωμένη. 

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά: Πολύ υψηλός κίνδυνος τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου, για 4 περιφέρειες της χώρας

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά στη Χαλκίδα είναι σε ύφεση με 27 πυροσβέστες, 11 οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ να επιχειρούν στο σημείο. Από πολύ νωρίς κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής για να ελέγξουν την κατάσταση, με αποτέλεσμα να περιοριστεί το μέτωπο της φωτιάς.

https://www.youtube.com/watch?v=VAT_ilD1RaU

«Έχουμε αποφύγει τα δύσκολα. Είναι θέμα χρόνου οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις, όπως επίσης μηχανήματα και υδροφόρα που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια και τους δήμους να ελέγξουν την κατάσταση», είχε αναφέρει, χθες, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης και μάλιστα, είχε συμπεράνει πως «ήδη έχουμε αποφύγει τα δύσκολα με την ενεργοποίηση που είχαμε».

Καλή η εικόνα στην Αργολίδα 

Η φωτιά στην Αργολίδα παρουσιάζει καλή εικόνα ενώ στο σημείο επιχειρούν 67 πυροσβέστες, 18 οχήματα και 5 πεζοπόρα τμήματα. Υπενθυμίζεται πως μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση της περιοχής Γκάτζιας Επιδαύρου λόγω της δασικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει.

https://www.youtube.com/watch?v=iqtPPTT_WQs

Η φωτιά ξεκίνησε από το Αραχναίο Αργολίδας το πρωί της Κυριακής, με το χωριό Γκάτζια να εκκενώνεται. 

Σχεδόν 50 φωτιές σε 24 ώρες 

Από το απόγευμα του Σαββάτου στις 19:00 ως το απόγευμα της Κυριακής την ίδια ώρα, εκδηλώθηκαν 49 δασικές φωτιές και συνολικά επιχείρησαν 919 πυροσβέστες με 26 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 352 οχήματα, 23 Α/Φ και 9 Ε/Π. Συνδρομή υπήρχε και από υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου. Οι περισσότερες φωτιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA