Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μύκονος: Το κόλπο με τα κορονοπάρτι στις βίλες του νησιού - Πώς «τσιμπά» τους διοργανωτές η ΕΛ.ΑΣ.

Ολο το σχέδιο που έχουν οι αστυνομικοί για να εντοπίζουν τα κορονοπάρτι στη Μύκονο - Πόσα εντοπίστηκαν τις τελευταίες 5 μέρες και τι πρόστιμα επιβλήθηκαν

Στιγμιότυπο από πάρτι (Πηγή: Pexels)
Στιγμιότυπο από πάρτι (Πηγή: Pexels)

Πλήθος κορονοπάρτι γίνονται στη Μύκονο με τους αστυνομικούς να κάνουν σαφάρι για να εντοπίζουν τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες σε αυτά τόσο για να επιβάλλουν πρόστιμα όσο και για να εμποδίζουν την παράνομη διασκέδαση χωρίς μέτρα κατά του κορονοϊού, που σαρώνει στη χώρα μας εν μέσω καλοκαιριού. Το τελευταίο, μάλιστα, κορονοπάρτι κορονοϊού που έγινε σε θαλαμηγό και είχε ως αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο 76.000 ευρώ είχε γίνει στη Μύκονο ενώ το νησί των ανέμων ήταν σε μίνι lockdown.

Γι' αυτό και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Μυκόνου, προκειμένου να εντοπίζουν τα πάρτι κορονοϊού στις βίλες του νησιού έχουν αναπτύξει οξυμένη ακοή, όραση και οδηγικές ικανότητες. Οι διοργανωτές των κορονοπάρτι στη Μύκονο εξασφαλίζουν δωρεάν μεταφορά με κλειστά φορτηγάκια στους πλούσιους ξένους πελάτες τους. Οι αστυνομικοί τα ακολουθούν προκειμένου να εντοπίσουν τις βίλες που διοργανώνονται τα πάρτι, ενώ έχουν αναπτύξει καλή... ακοή για να ακούσουν τη δυνατή μουσική που προέρχεται από αυτές.

Τις περισσότερες φορές δεν τους επιτρέπεται η είσοδος, όταν χτυπούν τα κουδούνια καθώς κανείς δεν τους ανοίγει. Την επόμενη μέρα επισκέπτονται τις συγκεκριμένες βίλες και μέσω των ρολογιών της ΔΕΗ, εντοπίζουν τους ιδιοκτήτες, επικοινωνούν μαζί τους και στη συνέχεια φθάνουν στον ενοικιαστή μέσω του εγγράφου μίσθωσης με το αντίτιμο που κατέβαλαν. Από εκεί και έπειτα προβαίνουν στη βεβαίωση του προστίμου.

Μύκονος: Τι συνέβη τις τελευταίες 5 ημέρες - Πόσα κορονοπάρτι εντοπίστηκαν

Κορονοπάρτι σε 9 βίλες της Μυκόνου εντόπισαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, τις τελευταίες 5 μέρες, τα 6, μάλιστα, έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο. Στα κορονοπάρτι συμμετείχαν από 50 έως και 400 άτομα και επιβλήθηκαν 6 πρόστιμα των 50.000 ευρώ και τρία για διατάραξη κοινής ησυχίας.

Το «κόλπο» με… Μεξικάνο ενοικιαστή

Την ίδια ώρα οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν διαπιστώσει το «κόλπο» που χρησιμοποιούν οι διοργανωτές για να υπάρχει δυσκολία στην εφαρμογή το νόμου και τη βεβαίωση του προστίμου. Παρότι εντοπίζονται οι ιδιοκτήτες, όταν οι αστυνομικοί φθάνουν στους ενοικιαστές, εκείνοι επικαλούνται και αποδεικνύουν πως δεν μπόρεσαν να πάνε στις βίλες που νοίκιασαν αλλά πήγε ένας… φίλος τους. Ουσιαστικά οι διοργανωτές των κορονοπάρτι χρησιμοποιούν «αχυράνθρωπους» για να αποφεύγουν τις συνέπειες του νόμου και τα υψηλά πρόστιμα. Υπήρξε περίπτωση που εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης, αλλά ο ενοικιαστής ήταν… Μεξικάνος και βρισκόταν στη χώρα του, δηλαδή ο διοργανωτής είχε χρησιμοποιήσει «μεσάζοντα», προκειμένου να διοργανώσει το πάρτι του κορονοϊού και να ξεφύγει παράλληλα από ενδεχόμενη σύλληψη και πρόστιμο.

Το πρωί της Δευτέρας – πρώτη μέρα που δεν ισχύουν πια τα περιοριστικά μέτρα στο νησί των ανέμων - ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης είχαν σύσκεψη με τη δημοτική Αρχή και τους φορείς της Μυκόνου. «Θα εισηγηθούμε περαιτέρω αλλαγές στη νομοθεσία, έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο ευχερέστερη η εξεύρεση, ο εντοπισμός και η τιμωρία όσων διοργανώνουν πάρτι σε βίλες», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, εξετάζεται η πιθανότητα αλλαγής στον σχετικό νόμο για τη διασπορά του κορονοϊού, με την επιβολή προστίμων στους ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών, στις οποίες οι «ενοικιαστές» διοργανώνουν κορονοπάρτι. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται και οι ιδιοκτήτες να είναι πιο προσεκτικοί στην επιλογή των ενοικιαστών, ενδεχομένως με αυστηρότερους όρους στα συμβόλαια εκμίσθωσης για τη χρησιμοποίηση των κατοικιών τους.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Μύκονος #Κορονοπάρτι #Κορονοϊός #αστυνομικοί #πρόστιμα #Lockdown