Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έδωσε την έγκρισή της για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού στα παιδιά ηλικίας 12 ως 15 ετών και την ερχόμενη Παρασκευή 30/7 είναι προγραμματισμένο να ανοίξει και η σχετική πλατφόρμα για τα ραντεβού.

Διαβάστε ακόμη: Επιτροπή εμβολιασμού: Εγκριση χορήγησης εμβολίου κατά του κορονοϊού σε παιδιά 12 έως 15 ετών

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στον επικείμενο εμβολιασμό των παιδιών αλλά και στα στοιχεία που υπάρχουν για τους εφήβους, αναφέροντας πως δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τα δεδομένα ασφάλειας αφορούν την ηλικιακή ομάδα 12 -15 ετών και σημείωσε ότι τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας αφορούν κυρίως σε αγόρια 16 ετών μετά την δεύτερη δόση, με συμπτώματα, όμως ήπια.

Η κ. Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα παιδιά 12-17 ετών, ενώ αναφερόμενη στην μετάλλαξη Δέλτα είπε ότι «βλέπουμε πολλά κρούσματα σε μικρότερες ηλικίες και γι’ αυτό είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός των παιδιών», ξεκαθαρίζοντας ότι τα παιδιά 12 -15 ετών θα κάνουν δυο δόσεις εμβολίου.

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας είπε πως θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, ενώ σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουμε αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομείο και στις εισαγωγές στις ΜΕΘ. Ωστόσο, όπως είπε δεν θα φτάσουμε στα επίπεδα του προηγούμενου Απριλίου.

«Αισιοδοξούμε ότι το νέο κύμα θα είναι πιο ήπιο σε νοσηλείες», είπε η κ. Παπαευαγγέλου, δήλωσε σίγουρη ότι τα παιδιά όταν γυρίσουν από τις διακοπές θα εμβολιαστούν, ενώ κάλεσε τους γονείς να μην ανησυχούν για τα εμβόλια.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA