Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Notam: Με self test τα ταξίδια ανήλικων προς τα νησιά

Στη χαλάρωση των μέτρων για τα ταξίδια ανήλικων επιβατών πτήσεων προς τα νησιά προχώρησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) με νέα Notam

Παιδιά στο αεροδρόμιο (Πηγή: Pixabay)
Παιδιά στο αεροδρόμιο (Πηγή: Pixabay)

Στη χαλάρωση των μέτρων για τα ταξίδια ανήλικων επιβατών πτήσεων προς τα νησιά προχώρησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) με νέα Notam.

Διαβάστε ακόμη: Notam: Παρατάσεις αεροπορικών οδηγιών για τις πτήσεις προς τα νησιά έως τις 2 Αυγούστου

Συγκεκριμένα, με τη νέα αεροπορική οδηγία που εξέδωσε σήμερα Τρίτη η ΥΠΑ «αλλάζει» την τελευταία Notam, σύμφωνα με την οποία για να επιβιβαστεί κάποιος ανήλικος από 12 - 17 ετών στο αεροσκάφος απαιτούνταν είτε rapid test έως 48 ωρών ή PCR έως 72 ωρών. Έτσι, με τη νέα οδηγία, η ΥΠΑ ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό ότι για τους ανήλικους από 12 έως 17 ετών (γεννημένοι μετά την 1/7/2009) η υποχρέωση για επιβίβαση καλύπτεται και με βεβαίωση αρνητικού self test 24 ωρών.

Σημειώνεται πως σε σχέση με την προϋπάρχουσα αεροπορική οδηγία πτήσεων εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς, που έχει διάρκεια και ισχύει έως την Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, προστίθεται στις προϋποθέσεις για ταξίδια στην ηλικιακή κατηγορία 12-17 ετών και η δυνατότητα επιβίβασης με self test. Υπενθυμίζεται ακόμη πως η διενέργεια self test δεν επιτρεπόταν έως τώρα και απλά υπήρχε η σύσταση για διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών κατά την επιστροφή τους από τα νησιά.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Μέτρα #Νησιά #αεροπορία #ταξίδια