Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε έκτακτη ενημέρωση θα προχωρήσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στις 17:15, με θέμα τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις περιοχές της Σταμάτας, της Ροδόπολης και του Διονύσου Αττικής.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στη Σταμάτα: Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα - Προσαγωγή ενός 25χρονου

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό στην προσαγωγή ενός άνδρα ηλικίας περίπου 25 ετών προχώρησε η Αστυνομία ως ύποπτο για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε Σταμάτα, Διόνυσο και Ροδόπολη. Ο άνδρας αυτός εξετάζεται ως ύποπτος για εμπρησμό στο αστυνομικό τμήμα Διονύσου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην κατοχή του έχει βρεθεί σακίδιο με εύφλεκτα υλικά.

Υπενθυμίζεται ότι στις φλόγες παραδόθηκαν σπίτια και αυτοκίνητα σε Ροδόπολη και Διόνυσο από τη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση ανάμεσα στη Σταμάτα και τη Ροδόπολη Αττικής.  Αυτή την ώρα, δεν υπάρχει ενιαίο πύρινο μέτωπο παρά μόνο διάσπαρτες εστίες φωτιάς, οι οποίες προβληματίζουν την Πυροσβεστική. Μάλιστα, οι πυροσβέστες που παίρνουν μέρος στην κατάσβεση της φωτιάς φοβούνται τις αναζωπυρώσεις λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή

Ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης που βίωσαν οι κάτοικοι των περιοχών που βρέθηκαν στο κέντρο της φωτιάς είναι ότι η επείγουσα ειδοποίηση έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε όσους βρίσκονται σε Σταμάτα, Ροδόπολη, Εκάλη, Δροσιά και Διόνυσο Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν στο εσωτερικό του σπιτιού οι καύτρες από τη φωτιά που ξέσπασε στη Σταμάτα και επεκτάθηκε. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει η ειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 

Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες που ενεργοποιήθηκε το 112 για τη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης στη Σταμάτα. Την πρώτη φορά καλούσε τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA