Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική έκταση ανάμεσα στη Σταμάτα και τη Ροδόπολη Αττικής ενημέρωσαν εκτάκτως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. «Η φωτιά σε Σταμάτα και Ροδόπολη δείχνει να είναι σε ύφεση ενώ έχουν προσαχθεί 4 άτομα», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι γίνονται έρευνες για εμπρησμό

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στη Σταμάτα: Μέσα στα σπίτια οι φλόγες (εικόνες και βίντεο)

Οπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, η φωτιά πέρασε μέσα από τις περιοχές της Σταμάτας, της Ροδόπολης και του Διονύσου, ενώ εστάλησαν δύο sms από το 112 σε κατοίκους για οδηγίες και κατάσταση ετοιμότητας.

«Η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 310 πυροσβέστες, 110 οχήματα, 10 πεζοπόρα τμήματα, 10 ελικόπτερα, 12 αεροσκάφη και το ρωσικό Beriev. Αυτή τη στιγμή η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και είναι βελτιωμένη. Το μέτωπο προς την πλευρά της Πεντέλης είναι ασφαλές, ενώ οι δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής», δήλωσε οι υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Για πολύ δύσκολη φωτιά μίλησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κάνοντας έκκληση σε όλους τους πολίτες να είναι προσεκτικοί για να μην ξεσπούν φωτιές από λάθος. Για 20 σπίτια καμένα ή με μεγάλες ζημιές μίλησε ο κοινοτάρχης Ροδόπολης, Βασίλης Κλεφτάκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA