Μενού
  • Α-
  • Α+

Ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα του εμπρησμού από αμέλεια, από τον οποίο μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή καθώς και του εμπρησμού δασικής έκτασης από αμέλεια, ασκήθηκε απο τον Εισαγγελέα σε βάρος του 64χρονου μελισσοκόμου που συνελήφθη από τους αστυνομικούς για τη μεγάλη φωτιά στη Σταμάτα.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Να σημειωθεί ότι από την αρχή οι ειδικοί εξέταζαν όλα τα ενδεχόμενα για το πώς ξεκίνησε η φωτιά ενώ φέρεται να εστίαζαν σε εργασίες που έγιναν σε μελίσσια. Γι' αυτό και κλήθηκε για κατάθεση ο μελισσοκόμος. 

Όπως τόνισε κατά την χθεσινή ενημέρωση για την πυρκαγιάα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, η φωτιά πέρασε μέσα από τις περιοχές της Σταμάτας, της Ροδόπολης και του Διονύσου, ενώ εστάλησαν δύο sms από το 112 σε κατοίκους για οδηγίες και κατάσταση ετοιμότητας. «Η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 310 πυροσβέστες, 110 οχήματα, 10 πεζοπόρα τμήματα, 10 ελικόπτερα, 12 αεροσκάφη και το ρωσικό Beriev».

Για πολύ δύσκολη φωτιά μίλησε και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κάνοντας έκκληση σε όλους τους πολίτες να είναι προσεκτικοί για να μην ξεσπούν φωτιές από λάθος. Για 20 σπίτια καμένα ή με μεγάλες ζημιές μίλησε ο κοινοτάρχης Ροδόπολης, Βασίλης Κλεφτάκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA