Μενού
  • Α-
  • Α+

Εκτός ελέγχου παραμένει η μεγάλη φωτιά στην Πάτρα. To 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους να εκκενώσουν την ευρύτερη περιοχή της Πτέρης Αχαΐας και να κινηθούν προς Σταυροδρόμι. Νωρίτερα εκκενώθηκε το Σούλι και τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ελεκίστρα, Σούλι, Καρυά, Ριγανόκαμπος καίγονται με την πυροσβεστική να δίνει σκληρή μάχη στα μέτωπα της φωτιάς, τη στιγμή που σπίτια δεν γλίτωσαν από τη μανία της πύρινης λαίλαπας. 

Ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Πτέρης καλώντας τους να εκκενώσουν άμεσα την περιοχή: «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή της Πτέρης Αχαΐας εκκενώστε τώρα προς Σταυροδρόμι! Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει το μήνυμα. 

https://twitter.com/112Greece/status/1420406870553026564?ref_src=twsrc^tfw

«Καιγόμαστε»

«Απευθύνουμε έκκληση για βοήθεια. Η φωτιά μας απειλεί. Καιγόμαστε... Έφυγαν πολλές πυροσβεστικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν την άλλη μεγάλη φωτιά στην Πάτρα κι εμείς εδώ δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε. Οι εστίες παραμένουν μεγάλες και το χειρότερο; Δεν ξέρουμε τί θα κάνουμε αν νυχτώσει» είπε στο tempo24.news ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής.

https://www.youtube.com/watch?v=9ybFFX4QA_Q

Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική μαίνεται σε γεωργική έκταση. Νωρίτερα, εκκενώθηκε και ο οικισμός της κοινότητας Σουλίου. Σύμφωνα με το patrastimes.grτραυματίστηκε πυροσβέστης στην περιοχή της Μόμα, όπου παρελήφθη από Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ. Ταυτόχρονα αρκετοί κάτοικοι εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. 

https://www.youtube.com/watch?v=XTXUcYyTdU0

Ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, δήλωσε πως η αστυνομία έχει κλείσει την περιμετρική οδό καθώς οι φλόγες έφτασαν στο δρόμο. «Ειδικότερα τα οχήματα από Πύργο διοχετεύονται στον κόμβο Γλαύκου και τα οχήματα προς Πάτρα στον κόμβο Εγλυκάδας. Στην διακοπή και παράκαμψη της κυκλοφορίας συνδράμει και το προσωπικό της Ολυμπίας οδού. Το μέτωπο της πυρκαγιάς πλησίασε ήδη στον Ριγανόκαμπο. Έχουν καεί 3 με 4 σπίτια, κάνουμε προσπάθεια να τα σβήσουμε και να μην εξαπλωθεί σε άλλα σπίτι η φωτιά. Το μέτωπο είναι σε εξέλιξη», είπε ο κ. Πελετίδης

https://www.youtube.com/watch?v=qwRfRm-rQs0

Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος δύο αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και υδροφόρα οχήματα του δήμου Πατρέων. 

https://www.youtube.com/watch?v=CPlTchefhro

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας υγειονομικές δομές και ΕΚΑΒ 

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έθεσε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας υγειονομικές δομές και ΕΚΑΒ στην Πάτρα. Λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη ο κ. Κικίλιας επικοινώνησε με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου και τους ζήτησε να θέσουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας όλες τις υγειονομικές δομές και το ΕΚΑΒ στην ευρύτερη περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου που εφημερεύει σήμερα, έχει τεθεί σε ετοιμότητα και το Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας στις ειδικότητες Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής.

Φωτογραφίες & βίντεο: Eurokinissi, thebest.gr 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA