Μενού
  • Α-
  • Α+

Την επιείκεια των δικαστικών Αρχών ζητεί ο 26χρονος τράπερ με το καλλιτεχνικό όνομα Don Leon ή κατά κόσμον Νικηφόρος Μπούκλης μέσα από την προανακριτική κατάθεσή του στην Αστυνομία, που έχει εξασφαλίσει το Reader.gr. Ο κατηγορούμενος μαζί με τα άλλα μέλη της σπείρας ανατίναζαν ΑΤΜ τραπεζών με τη χρήση εύφλεκτων αερίων (PLOFKRAAK) και εκρηκτικών υλών.

Διαβάστε ακόμη: Πετούσε... 50ευρα και κρατούσε πιστόλι - Ο «βίος και η πολιτεία» του τράπερ που συνελήφθη για ανατινάξεις ΑΤΜ

Ο κατηγορούμενος στην κατάθεσή του, την οποία έχει στη διάθεσή του το Reader.gr, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τη συμμετοχή του στα «χτυπήματα» της σπείρας και την ίδια ώρα εμφανίζεται πρόθυμος να συνεργαστεί με τους αστυνομικούς. «Για αυτά που με κατηγορείτε δεν τα έχω κάνει όλα. Δεν είμαι κακός άνθρωπος, δεν θα πείραζα ποτέ κανέναν. Σε όποιες εκρήξεις ήμουν, πάντα προστάτευα τα άτομα, τους φύλακες που μπορεί να ήταν εκεί και τους έλεγα ότι θα γίνει έκρηξη να τρέξουν να φύγουν για να μην τραυματιστεί κανένας».

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος περιγράφει στους αστυνομικούς τη συμμετοχή του στα χτυπήματα της συμμορίας, λέγοντας τα εξής: «Με το μαύρο Golf έχω πάει μόνο σε μια πράξη. Ήταν αρχές Ιανουαρίου του 2021, λίγες μέρες μετά την Πρωτοχρονιά θυμάμαι. Ξεκινήσαμε από το Καπποτά και είχαμε σχεδιάσει να πάμε στο Λατομείο στην Λάρυμνα στην Φθιώτιδα. Εκεί υπήρχε ATM της Εθνικής, το οποίο το ανατινάξαμε. Εγώ είμαι αυτός που είπα στον φύλακα που είχε εκεί να τρέξει και ότι θα γίνει έκρηξη, όπως σας είπα και πριν δεν ήθελα να τραυματιστεί ποτέ κανείς. Σε εκείνη την πράξη πήρα λεφτά, δεν θυμάμαι πόσα, άλλα δεν ήταν πολλά. Δεν θέλω να σας πω με ποιους άλλους ήμουν σε αυτή την πράξη. Γυρίσαμε, θυμάμαι, και αφήσαμε το αυτοκίνητο στο Καπποτά. Μετά έμαθα ότι τυχαία το βρήκατε και το πήρατε. Τη δεύτερη πράξη που έχω κάνει είναι με το λευκό golf το gti στο Περιστέρι που έπεσαν και πυροβολισμοί με την ΔΙ.ΑΣ. Ήταν το Φεβρουάριο του 2021 από όσο θυμάμαι. Σε αυτή την πράξη δεν συμμετείχα και δεν ήμουν μεταξύ αυτών που πήγαν να σκάσουν το ATM και ήταν μέσα στο λευκό το golf. Ήμουν στο σημείο αλλά για μάτι. Ήμουν με ένα άλλο αυτοκίνητο, δεν θέλω να σας πω ποιο. Το κλεμμένο λευκό golf το είχαμε σε ένα παρατημένο σπίτι, εγώ με το αυτοκίνητό μου πήγα στην οδό (...) και ξεφόρτωσα μερικές σακούλες με πράγματα και τα έδωσα στους άλλους. Τα πράγματα που τους έδωσα δεν θέλω να σας πω τι ήταν, πάντως δεν ήταν όπλα, ήταν κάποια πράγματα που θα τους βοηθήσουν να κάνουν αυτό που θέλουν. Μετά το ATM και το συμβάν με τους αστυνομικούς δεν συμμετείχα σε κάτι άλλο. Δεν ήμουν όταν έκαψαν το αμάξι οι άλλοι στον οικισμό στα Λιόσια. Δεν θέλω να σας πω ποιοι ήταν σε αυτή την πράξη και δεν τους ξέρω κι όλους».

Το κρυμμένο πιστόλι στο αυτοκίνητό του 

Ο 26χρονος μουσικός στην απολογία του εμφανίζεται να συνεργάζεται με τους αστυνομικούς, αφού τους αποκάλυψε ότι «τα πράγματα που βρήκατε στο πατρικό μου είναι όλα δικά μου. Για να σας δείξω ότι θέλω να συνεργαστώ θα σας πω ότι στο ταμπλό αυτοκινήτου μου αν τραβήξεις με δύναμη τα πλαστικά κάτω από τους αεραγωγούς βγαίνουν και εκεί έχω ένα πιστόλι GLOCK. Το πιστόλι είναι καθαρό, το αγόρασα πρόσφατα για να κάνω τα γυρίσματα για το καινούριο μου τραγούδι που βγαίνει τις επόμενες μέρες. Ζητώ συγγνώμη για ό,τι έκανα και ζητώ την επιείκεια των Δικαστών και Εισαγγελέων. Τίποτα άλλο δεν έχω να σας πω».

Σε βάρος του τράπερ και των συγκατηγορουμένων του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρας ανθρωποκτονίας, ληστειών, διακεκριμένων κλοπών και απόπειρες αυτών, εκρήξεις κατά συναυτουργία και λοιπές παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, πλαστογραφιών, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

«Μου αρέσει η τραπ μουσική, με χαλαρώνει»

Ο 26χρονος τράπερ που είναι πατέρας δύο παιδιών μίλησε για το όνειρό του που δεν είναι άλλο από το να κάνει καριέρα στο τραγούδι και την ελπίδα του να αρέσει το καινούργιο του κομμάτι στον κόσμο. «Τους τελευταίους 6 μήνες άρχισα να ασχολούμαι επαγγελματικά με το τραγούδι και την τραπ μουσική. Ηχογραφώ τραγούδια, μου αρέσει η τραπ μουσική με ηρεμεί και με χαλαρώνει. Μάλιστα τις επόμενες μέρες θα κυκλοφορήσει το πρώτο μου τραγούδι το SOLO και θέλω να αρέσει στον κόσμο και να το αγαπήσει γιατί πάλεψα πολύ για αυτό το κομμάτι, το ονειρεύτηκα, το προσπάθησα και πιστεύω ότι είναι καλό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο 26χρονος στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς.

Η δικηγόρος του, Βάσω Πανταζή, μιλώντας στο Reader.gr, αναφέρει ότι ο 26χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος από τις Αρχές, αλλά εκτιμήθηκε η ειλικρίνειά του, καθώς εξαρχής ομολόγησε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Όπως ανέφερε η κυρία Πανταζή «ο 26χρονος έχει μετανιώσει για την εμπλοκή του στη σπείρα και καλεί όλα τα νέα παιδιά που ακούν τη συγκεκριμένη μουσική να μην συνδέσουν την καλλιτεχνική του υπόσταση και την μουσική του με αυτές τις έκνομες πράξεις. Λέει ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να λειτουργεί ως αντιπρότυπο για όλους τους νέους». Η νομικός συμπληρώνει ότι «από εδώ και πέρα αναμένουμε τον προορισμό του δικαστηρίου για την περαιτέρω ποινική του μετακίνηση».

Το Opus Operanti της σπείρας με τον τράπερ

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η συμμορία δρούσε με συγκεκριμένο τρόπο και οργανωμένο. Η σπείρα διέπραττε διαρρήξεις ΑΤΜ Τραπεζών, με τη χρήση εύφλεκτων αερίων και εκρηκτικών υλών, στην Αττική και στην περιφέρεια και η οποία εξαρθρώθηκε την 22-7-2021 από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας (σχετικό το από 23-7-2021 δελτίο Τύπου).

Οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του έτους 2020, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά διέπρατταν διαρρήξεις Α.Τ.Μ. με εκρηκτικά και εύφλεκτα αέρια, κλοπές ΙΧΕ αυτοκινήτων και χρήσης αυτών για την τέλεση των πράξεων, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, προκειμένου να αποκομίσουν σημαντικά οικονομικά οφέλη. Οι δράστες χτυπούσαν πάντα τα ξημερώματα προκειμένου να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό την πιθανότητα να γίνουν αντιληπτοί από διερχόμενους πολίτες καθώς επίσης και την αστυνομία. Προσέγγιζαν τα ATM και με γρήγορες κινήσεις στρέβλωναν την εσοχή από την οποία έβγαιναν τα χρήματα. Στη συνέχεια μέσα από την θύρα έβαζαν έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και τον πυροδοτούσαν με σπινθήρα προκαλώντας έτσι τις εκρήξεις. Οι δράστες πάντα κάλυπταν τα χαρακτηριστικά τους φορώντας κουκούλες, μαντήλια και full face. Για να διαφύγουν από τον τόπο του εγκλήματος χρησιμοποιούσαν κλεμμένα ΙΧΕ, τα οποία διέθεταν μεγάλη ιπποδύναμη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA