Μενού
  • Α-
  • Α+

Διδακτορικό στα μαθηματικά από το πανεπιστήμιο του Παρισιού πήρε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού ο καταδικασμένος αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

Διαβάστε ακόμη: Γιωτόπουλος: Υπάρχει ασύλληπτος πυρήνας 8 ατόμων της 17 Νοέμβρη

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, «Λάμπρος» της 17 Νοέμβρη έγινε ο πρώτος κρατούμενος στην Ελλάδα που κατάφερε να ολοκληρώσει όλους τους κύκλους σπουδών της ανώτατης εκπαίδευσης ενώ και για τη Γαλλία είναι η πρώτη φορά που μια διδακτορική διατριβή εκπονείται εξ ολοκλήρου μέσα από σωφρονιστικό κατάστημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το διδακτορικό του Γιωτόπουλου είχε ως θέμα την «επίλυση των εξισώσεων των Navier – Stokes χωρίς κατακόρυφο ιξώδες». Το διδακτορικό του έγινε μέσω τηλεκπαίδευσης, από την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού ενώπιον της επιτροπής των καθηγητών του Universite de Paris.

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος ζούσε για χρόνια στο Παρίσι. Πρώτη φορά είχε εγκατασταθεί το 1962 και σπούδασε μαθηματικά και στη συνέχεια οικονομικά. Μετά τη σύλληψή του τον Ιούλιο του 2002, πραγματοποίησε ως φυλακισμένος πια, μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα σπουδών επιπέδου Master 2, στα Θεμελιώδη Μαθηματικά με ειδίκευση στον τομέα της μηχανικής ρευστών στο πανεπιστήμιο Paris 7 και τώρα πήρε και το διδακτορικό.

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος έχει καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξης για ηθική αυτουργία σε 17 δολοφονίες, καθώς επίσης και σε ληστείες και εκρήξεις. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι τον ενέπλεξαν συγκατηγορούμενοί του, προκειμένου να πετύχουν ευνοϊκή μεταχείριση βάσει του τότε νέου αντιτρομοκρατικού νόμου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA