Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε κλοιό καύσωνα παραμένει η χώρα και σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς θα κοπάσουν οι άνεμοι και η ζέστη θα γίνει αφόρητη. Οπως ενημερώνει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από αύριο Παρασκευή 30/7 ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 42 μέχρι 44 βαθμούς Κελσίου, ενώ η παρατεταμένη περίοδος υπερβολικής ζέστης θα διατηρηθεί μέχρι και την επόμενη Παρασκευή 6 Αυγούστου. Ο καιρός θα αρχίσει να επανέρχεται σε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες από το επόμενο Σαββατοκύριακο, οπότε και αρχίσουν τα αυγουστιάτικα μελτέμια.

Σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (α.α. 8/2021, 26-07-2021) και σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, σχετικά με την εξέλιξη του κύματος καύσωνα:

  1. Το φαινόμενο εξακολουθεί να είναι ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο καθώς θα έχει μεγάλη διάρκεια αλλά και διότι το θερμοκρασιακό εύρος (διαφορά μέγιστης - ελάχιστης θερμοκρασίας) θα είναι μικρό.
  2. Η κορύφωση αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εντούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 6/8/21.
  3. Οι μέγιστες θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 42 με 44 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα και τα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Υψηλή θα παραμένει η θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών με τις ελάχιστες τιμές της πάνω από τους 28 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA