Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Λειψοί: Υψηλές πληρότητες καταγράφει το νησί το φετινό καλοκαίρι

Σε best seller αναδεικνύονται φέτος οι Λειψοί, με τα εκτιμώμενα στοιχεία τουριστικής επισκεψιμότητας να ξεπερνούν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και εκείνα του 2019

Άποψη από το λιμάνι των Λειψών (Πηγή: Shutterstock)
Άποψη από το λιμάνι των Λειψών (Πηγή: Shutterstock)

Μέση πληρότητα 50% κατέγραψαν τον Ιούνιο οι Λειψοί, σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου και των επαγγελματιών του νησιού. Μάλιστα, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η πληρότητα ξεπέρασε το 80%, ανατρέποντας κάθε προηγούμενο για το μυθικό νησί της Καλυψούς.

Διαβάστε ακόμα: Η Ελλάδα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη τουριστική ανάκαμψη στην Ευρώπη

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορέιο Ειδήσεων, οι πληρότητες για Ιούλιο αλλά και Αύγουστο αγγίζουν το 100%. Το έντονο ενδιαφέρον αναμένεται να συντηρηθεί μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου, επιτυγχάνοντας διεύρυνση της τουριστικής σεζόν.

«Ο τύπος των διακοπών που αντιπροσωπεύουν οι Λειψοί εναρμονίζονται πλήρως με το πνεύμα της εποχής με τις οικογένειες, τα ζευγάρια και τις παρέες να αναζητούν προσωποποιημένες υπηρεσίες χωρίς συνωστισμό. Έλληνες, Ιταλοί και Γάλλοι επιλέγουν εφέτος τους Λειψούς για τα πρασινογάλαζα νερά τους, τη σπιτική κουζίνα και τα αυθεντικά μυστικά τους».

Στο πνεύμα αυτό το κάλεσμα του Δήμου εστιάζει στη γιορτή της Παναγιάς του Χάρου στις 23 Αυγούστου, μία από τις χαρακτηριστικότερες θρησκευτικές παραδόσεις των Δωδεκανήσων και της Ελλάδας, με φόντο το μαγευτικό τοπίο και το γραφικό χωριό του νησιού.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Ελληνικά Νησιά #τουρισμός #ξενοδοχεία #δωμάτιο

Best of Internet