Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Πολιτική Προστασία έχει προγραμματίσει ευρεία σύσκεψη για σήμερα ώστε να συζητηθούν οι κινήσεις και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά τη διάρκεια του καύσωνα που πλήττει τη χώρα και αναμένεται να συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε νωρίτερα σε μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για τους εργαζόμενους, ιδίως για εκείνους που δουλεύουν σε εξωτερικούς χώρους.

Διαβάστε ακόμη: Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για το κύμα καύσωνα - Σε επιφυλακή στη ΔΕΗ

«Υπάρχουν σχέδια, δεν είναι μόνο ο καύσωνας, αλλά και το πώς συνδέεται με το ζήτημα των πυρκαγιών» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς μιλώντας στον ΑΝΤ1 για να συμπληρώσει πως «Όλοι πρέπει να προσαρμοστούμε στα δεδομένα των επόμενων ημερών. Θα πρέπει οι επιχειρήσεις να δώσουν ευκαιρίες για ξεκούραση, κυρίως στις περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι είναι έξω».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στον πολύ αυξημένο μέσο όρο πυρκαγιών που πλέον φτάνει τις 50 ημερησίως τονίζοντας πως «η κλιματική αλλαγή είναι πλέον κλιματική απειλή» και εξήγησε πως: «Προσπαθούμε να θωρακίσουμε τη χώρα μας, για να είμαστε έτοιμοι και να μη φτάσουμε να βλέπουμε τα φαινόμενα. Έχουμε τη δυνατότητα και τη βούληση να αλλάξουμε τα πράγματα. Υπάρχουν τα κλιματικά φαινόμενα, αλλά και η ανθρώπινη αμέλεια, γιατί κάποιοι δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη τους».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη φωτιά των προηγούμενων ημερών στη Σταμάτα και στο πως αποφεύχθηκε μεγαλύτερη καταστροφή αναφέρθηκε στο σχέδιο «Δρυάδες» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που το προηγούμενο διάστημα είχε αναδείξει 18 σημεία που εγκυμονούν κινδύνους, μία εκ των οποίων ήταν και η Σταμάτα.

«Η περιοχή είχε καθαριστεί, αν δεν είχε γίνει αυτό, η φωτιά θα ήταν έρπουσα με ό,τι σημαίνει αυτό. Γι’ αυτό και οι περισσότερες ζημιές ήταν στις στέγες των σπιτιών», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ερωτηθείς σχετικά με τις αιτίες παθογενειών που προκαλούν προβλήματα στις αντιμετωπίσεις κρίσιμων καταστάσεων, εστίασε στις «διαδικασίες , την υποχρηματοδότηση, την έλλειψη προσωπικού και τις δικαιολογίες υπηρεσιών».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA