Μενού
  • Α-
  • Α+

Συναγερμός έχει σημάνει για τη μεγάλη φωτιά που καίει στη Ρόδο κοντά στην κοιλάδα των πεταλούδων, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί η περιοχή και μεγάλο μέρος του νησιού είναι χωρίς ρεύμα και νερό. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η φωτιά πλέον κατευθύνεται προς την περιοχή Μαριτσά. Όπως αναφέρει το dimokratiki.gr, 3 γραμμές εναερίων καλωδίων στη Σορωνή υπέστησαν καταστροφές, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ δεν λειτουργεί ώστε να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες. Συνεργεία αυτή την ώρα προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Επιπλέον προβλήματα παρουσιάστηκαν στην κινητή τηλεφωνία, είτε γιατί καταστράφηκαν από τη φωτιά κεραίες ή λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης. Χωρίς νερό επίσης έχουν μείνει πολλές περιοχές του νησιού.

Η φωτιά στη Ρόδο ξεκίνησε το μεσημέρι κοντά στην περιοχή Παντάνασσα για να επεκταθεί στη συνέχεια κοντά στην κοιλάδα των πεταλούδων, την οποία και απείλησε. Στην περιοχή επιχειρεί το ρώσικο πυροσβεστικό αεροσκάφος Breniev-200. Από τη φωτιά κάηκε φάρμα με στρουθοκάμηλους που απειλείτο ενώ φυγαδεύτηκαν τα ζώα. Λόγω των καπνών έγινε πλέον και αλλαγή στην πορεία προσγείωσης των αεροπλάνων.

Φωτιά στη Ζήρια

Στο μεταξύ, βελτιωμένη είναι η εικόνα από τη μεγάλη φωτιά στην Αιγιάλεια Αχαΐας. Το κύριο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται πλέον σε χαράδρα στη Ζήρια και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Δέκα σπίτια κάηκαν ολοσχερώς και αρκετά έχουν υποστεί ζημιές κυρίως στους περιβάλλοντες χώρους ενώ έχουν καταστραφεί πολλές καλλιέργειες και μεγάλη δασική έκταση. Εκατοντάδες άτομα απεγκλωβίστηκαν από την εθνική οδό, όπου αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία και εκκενώθηκαν 4 οικισμοί, ξενοδοχεία και παιδικές κατασκηνώσεις.

Φωτιά στο Σουφλί

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής και γύρω από το χωριό Κοτρωνιά του Δήμου Σουφλίου, απειλώντας σπίτια αν και το χωριό δεν είναι κατοικήσιμο κατά την διάρκεια της χρονιάς. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, και οι έξι κάτοικοι που βρίσκονταν στο χωριό αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν. Στο Σουφλί μάχη με τις φλόγες δίνουν 57 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 24 οχήματα, 4 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν ο Στρατός και υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά στο Αγρίνιο

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στη φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Παραδείσι Αγρινίου επιχειρούν 51 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 16 οχήματα, 5 Α/Φ και 3 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA