Μενού
  • Α-
  • Α+

Δύο σεισμικές δονήσεις με διαφορά ενός λεπτού σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στη Νίσυρο. Ο τελευταίος σεισμός μεγέθους 4,1 Ρίχτερ έγινε στα ανοιχτά της Νισύρου στις 19:04 ενώ 3,8 Ρίχτερ έπληξαν την περιοχή στις 19:03. 

Διαβάστε ακόμη: Σεισμός τώρα στη Νίσυρο: Πέμπτη ισχυρή δόνηση σε λίγες ώρες

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός των 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο, 17 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Νισύρου, με εστιακό βάθος στα 18 χιλιόμετρα. Ο σεισμός 3,8 Ρίχτερ είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο, 26 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Νισύρου, με εστιακό βάθος στα 13,1 χιλιόμετρα.

Τι λένε οι σεισμολόγοι

Για τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στη Νίσυρο μίλησε Ευθύμιος Λέκκας πρόεδρος του ΟΑΣΠ στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση». Ο κ. Λέκκας εξήγησε ότι πρόκειται για ένα υποθαλάσσιο ρήγμα που εδώ και δύο μήνες δίνει σημαντικούς σεισμούς και πάρα πολλούς μετασεισμούς στην περιοχή μεταξύ Νισύρου και Τήλου.

«Ευτυχώς» πρόσθεσε, «είναι στο θαλάσσιο χώρο και αρκετά μακριά θα έλεγε κανένας, 10 – 15 χλμ από την Τήλο και δεν έχουμε επιπτώσεις στο νησί». Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ διαβεβαίωσε ότι αυτό που προέχει είναι να είναι καλά οργανωμένοι τόσο οι τοπικοί όσο και οι κεντρικοί φορείς προκειμένου αν συμβεί κάτι σε ακραία περίπτωση να παρέμβουν αποτελεσματικά.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA