Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ασφυκτικά» θα είναι από τον Σεπτέμβριο τα πράγματα για όσους εργαζομένους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται πλάνο υποχρεωτικών εργαστηριακών τεστ PCR ή rapid test για τους εργαζόμενους προκειμένου να προσέλθουν στην εργασία τους. 

Διαβάστε ακόμη: Γώγος: Οι ανεμβολίαστοι θα έπρεπε να κάνουν rapid test για να ψωνίζουν στα σούπερ μάρκετ

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, σχεδιάζεται οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα να επιδεικνύουν μοριακό ή rapid test για να προσέλθουν στην εργασία τους μία η δύο φορές την εβδομάδα. Τα τεστ σχεδιάζεται να γίνονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή. Ο ΣΚΑΙ απευθύνθηκε σε κορυφαία κυβερνητική πηγή σχετικά με το κόστος των ελέγχων. «Δεν θα πριμοδοτήσουμε τους ανεμβολίαστους. Αν δε θέλουν να πληρώνουν, ας κάνουν το εμβόλιο» υπογραμμίστηκε.

«Πόρτα» στους ανεμβολίαστους

Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα λιανικής και τα σούπερ μάρκετ κρίνεται ανέφικτο να επιβληθούν rapid test ή μοριακό στον κόσμο για να εισέλθουν. Απομένει να παρθούν μέτρα για τι θα ισχύει για τα κέντρα διασκέδασης και τα εστιατόρια όπου αυτή τη στιγμή στους εσωτερικούς χώρους μπαίνουν αποκλειστικά οι εμβολιασμένοι. Οι συσκέψεις της επιτροπής για το ζήτημα είναι συνεχείς, και θα ενταθούν μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Όμως όπως δείχνουν τα πράγματα, με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες να επικρατούν το χειμώνα, από τον Οκτώβριο όσοι θέλουν να μπουν θα μπαίνουν σε κλειστούς χώρους θα εισέρχονται μόνο με rapid ή μοριακό τεστ.

Το πλάνο «Αλίμου»

Mε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αλίμου οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς της περιοχής, που μπαίνουν σε καραντίνα επειδή είναι στενές επαφές με κρούσμα δεν θα πληρώνονται. «Αυτός που πρέπει να μείνει σπίτι για προληπτικούς λόγους, για καραντίνα δηλαδή, επειδή ήρθε σε επαφή με κρούσμα λόγω του ότι είναι ανεμβολίαστος, πλέον θα είναι σε άδεια άνευ αποδοχών. Δεν θα τον πληρώνουμε, δεν μπορούμε να πληρώνουμε ανθρώπους να κάθονται σπίτι επειδή έχουν επιλέξει να μην κάνουν το εμβόλιο» τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA