Μενού
  • Α-
  • Α+

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής μεταξύ των χωριών Σορωνής και Θολού στη Ρόδο. Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, ενώ από το πρώτο φως της ημέρας επανήλθαν στην επιχείρηση κατάσβεσης και τα εναέρια μέσα. Αυτή την ώρα τα πύρινα μέτωπα είναι τρία, ενώ έχουν εκκενωθεί και τρεις περιοχές. 

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στη Ρόδο: Ανεξέλεγκτες διαστάσεις - Μήνυμα του 112 για εκκένωση του χωριού Ψίνθος

Στην δασική πυρκαγιά της Ρόδου επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και  20 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 3 Α/Φ με το Beriev-200 και 6 Ε/Π (4 για αεροπυρόσβεση και 2 ως συντονιστικά). Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Τις επόμενες ώρες οι επίγειες δυνάμεις θα ενισχυθούν με 56 πυροσβέστες και 14 οχήματα που προσεγγίζουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.Η πυρκαγιά, παρά τις πολύωρες προσπάθειες, δεν έχει ελεγχθεί, μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή των Μαριτσών- Ψίνθου, έχοντας προκαλέσει σοβαρές καταστροφές.Κατά πληροφορίες, υπάρχουν τρία πύρινα μέτωπα.

«Ζητάμε από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες», αναφέρουν σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα η Περιφέρεια και ο δήμος Ρόδου.

Στις 23:20 εστάλη το τελευταίο μήνυμα από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα οι κάτοικοι Καλυθιών και Μαριτσών.

https://twitter.com/112Greece/status/1421931123827949569?ref_src=twsrc^tfw

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν τα χωριά Ψίνθος, Μαριτσά, Δαματριά και το στρατόπεδο του Καλαμώνα ενώ νωρίτερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να αποτρέψουν την φωτιά και να μην εισέλθει στην κοιλάδα των Πεταλουδών.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA