Μενού
  • Α-
  • Α+

Έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος της Λυκόβρυσης εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς στην Βαρυμπόμπη. Κλειστή είναι επίσης και η έξοδος του Άγιου Στεφάνου στο ρεύμα προς Πειραιά. 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, οι φλόγες έχουν φτάσει στα 300 μέτρα από τη βιομηχανική ζώνη. «Είναι μεγάλη η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων», είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. «Δεν απειλείται καμία εγκατάσταση και κανένα σπίτι», σημείωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. Για τους ιππικούς ομίλους της περιοχής είπε πως «έγινε ενημέρωση και αν χρειαστεί τα ζώα θα απομακρυνθούν» και για ανθρώπους που έχουν άλογα και κατήγγειλαν ότι δεν τους άφηνε η Τροχαία να προσεγγίσουν τα ζωντανά απάντησε πως «η τροχαία συνεργάζεται με τους πολίτες». 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε μέσω του 112 μήνυμα στους κατοίκους της Βαρυμπόμπης και του Κρυονερίου να είναι σε ετοιμότητα. Ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός είπε πως έγιναν «εκρήξεις σε πυλώνες της ΔΕΗ και πιθανών αυτό δημιούργησε το πρόβλημα». «Απ' ό,τι γνωρίζω από εκρήξεις ξεκίνησε η φωτιά αλλά δεν είμαστε 100% σίγουροι», είπε ο κ. Βρεττός στον ΣΚΑΙ.

Το μήνυμα του 112:  

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος για εκκένωση της περιοχής, ούτε κινδυνεύουν κατοικίες, ωστόσο, ο άνεμος που πνέει στην περιοχή είναι δυνατός, η βλάστηση είναι πυκνή και ο κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση ελλοχεύει.

Πλέον στο μέτωπο επιχειρούν 104 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 Ε/Π και 4 Α/Φ. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δυσκολεύονται λόγω της πυκνής βλάστησης. Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης. 

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsheila.siatra%2Fvideos%2F3070107069876366%2F&show_text=false&width=267&t=0

«Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική η Περιφέρεια έχει σε ετοιμότητα 14 οχήματα. Δεν υπάρχουν δυνατοί άνεμοι. Είναι μακριά από σπίτια και όλη η προσπάθεια θα γίνει τις επόμενες ώρες πριν τη νύχτα. Είναι δύσκολη η πρόσβαση λόγω της πυκνότητας της βλάστησης», είπε στον ΣΚΑΙ ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. «Η φωτιά είναι με κατεύθυνση προς Κηφισιά και πιστεύω μέσα στις επόμενες δύο ώρες θα ελεγχθεί η φωτιά», συμπλήρωσε. 

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fyiannis.kapatsos%2Fvideos%2F259756482313851%2F&show_text=false&width=267&t=0https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1422530741792088075?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA