Μενού
  • Α-
  • Α+

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε περιοχή ανατολικά των Βασιλικών Κτημάτων. Αυτή την ώρα, οι φλόγες έχουν φτάσει στη Βαρυμπόμπη, ενώ κοντά βρίσκονται τα Βασιλικά Κτήματα και η Εθνική Οδός. Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, υπάρχει έτοιμο σχέδιο εκκένωσης, εφόσον χρειαστεί, ωστόσο επισημαίνουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι απειλούνται κτίσματα. 

Η φωτιά πλέον απειλεί και κατοικημένες περιοχές με το «112» να στέλνει επείγον μήνυμα για εκκένωση της Βαρυμπόμπης και του οικισμού Αδάμες. Συγκεκριμένα, στο μήνυμα αναφέρεται: «Αν βρίσκεστε στην Βαρυμπόμπη ή Αδάμες, εκκενώστε τώρα προς Θρακομακεδόνες για λόγους ασφαλείας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Μάλιστα, ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπυρίδων Βρεττός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ζητούσε να έρθει άμεσα βοήθεια στη Βαρυμπόμπη καθώς οι φλόγες είχαν περάσει στην απέναντι πλευρά του κεντρικού δρόμου και απειλούνταν σπίτια. Η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι ανεξέλεγκτη. Μιλώντας στον «αέρα» του ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος μετέφερε μια δραματική εικόνα από το σημείο, λέγοντας πως η φωτιά έχει φτάσει στην πλατεία της Βαρυμπόμπης, με τις φλόγες να απειλούν σπίτια και τους κατοίκους να απομακρύνονται από τα σπίτια τους.

Στο σημείο έχει σπεύσει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που ζήτησε να γίνουν εναέριες ρίψεις σε συγκεκριμένα σημεία με στόχο να προστατευτούν εργοστασιακές εγκαταστάσεις. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τον χρόνο για να κατασβήσουν τις φλόγες, ενώ εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός Αδαμές καθώς ο καπνός στο σημείο είναι πολύ πυκνός. «Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη είναι ανεξέλεγκτη και έχουν κινητοποιηθεί πολλές δυνάμεις», δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.

Παράλληλα, στο σημείο έχουν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς. Στο σημείο επιχειρούν 350 πυροσβέστες, 70 οχήματα, 5 ελικόπτερα και 5 αεροπλάνα.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1422555139865468932?ref_src=twsrc^tfw

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, άνοιξε και πάλι η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας, που είχε κλείσει νωρίτερα στην έξοδο Αγίου Στεφάνου στο ρεύμα προς Αθήνα. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση «Χαρούμενο Χωριό». Περίπου 80 παιδιά μεταφέρθηκαν με πούλμαν στον σταθμό Ειρήνη του ηλεκτρικού και τα παραλαμβάνουν οι γονείς τους, ενώ άλογα μεταφέρονται με ειδικά οχήματα από ιππικούς συλλόγους που βρίσκονται στην περιοχή.

Αναστέλλονται τα σιδηροδρομικά δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 56,58 και 59 στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα και ομοίως τα δρομολόγια Αθήνα - Χαλκίδα - Αθήνα, λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

Μήνυμα από το 112: «Κλείστε καμινάδες, παράθυρα και πόρτες»

Νωρίτερα, μήνυμα μέσω του «112» έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλώντας όσους βρίσκονται στην περιοχή Μορτερού βόρεια κόμβου, Ερυθραίας Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό σπιτιού.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:

«Αν βρίσκεστε σε περιοχή Μορτερού βόρεια κόμβου Ερυθραίας Αττικής, κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα, ακολουθείτε οδηγίες αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA