Μενού
  • Α-
  • Α+

«Επικίνδυνη» χαρακτήρισε τη φωτιά που περιλαμβάνει όπως είπε τρία βασικά μέτωπα σε Βαρυμπόμπη, Αδάμες και Θρακομακεδόνες ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. 

Διασβάστε επίσης: Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Live λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

«Οι ώρες είναι κρίσιμες και οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι μας είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, η χώρα μας βιώνει ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες, έναν από τους χειρότερους καύσωνες των τελευταίων 40 ετών», υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών. Είπε πως σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για όλη τη χώρα, με πολλές και ιδιαίτερα δύσκολες στην αντιμετώπιση τους πυρκαγιές εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι μετράμε 81 δασικές πυρκαγιές στην επικράτεια το τελευταίο 24ωρο, ότι 40 μέτωπα είναι ανοικτά και επισήμανε πως η σημαντικότερη πυρκαγιά ήταν αυτή που εκδηλώθηκε στις 13:25 στους πρόποδες της Πάρνηθας στην περιοχή της Άνω Βαρυμπόμπης σε δασική έκταση. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η κινητοποίηση και η επέμβαση ήταν άμεση δεδομένου ότι στην ευρύτερη περιοχή υπήρχαν ήδη σε διασπορά δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σημείωσε πως αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε τρία κύρια μέτωπα, στη Βαρυμπόμπη, στις Αδάμες και στους Θρακομακεδώνες. Είναι μια επικίνδυνη πυρκαγιά που εξελίσσεται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, προσέθεσε.

«Δεν είμαστε απροετοιμαστοι. Οι εκκενώσεις έγιναν συντονισμένα ήταν και είναι πρωταρχικός στόχος η προστασία της ζωής. Ήμουν το μέτωπο από την αρχή. Δεν έχω παρά μόνο λόγια θαυμασμού» είπε από την πλευρά του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τα στοιχεία για την φωτιά στην Αττική: 

  • 520 πρυσβέστες, 150 οχήματα
  • 305 αστυνομικοί
  • 9 ελικόπτερα
  • 7 αεροσκάφη
  • πολυάριθμες εθολοντικές ομάδες
  • 315 περιπτώσεις για απεγκλώβισμό ατομών

Δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία για τους πυρόπληκτους για όσο χρειαστεί

Να επικοινωνήσουν με το κέντρο του ΕΟΔΥ κάλεσε τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών, που δεν μπορούν να επιστρέψουν στην οικία τους, ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Οπως γνωστοποίησε κατά την έκτακτη ενημέρωση, έχουν εξασφαλιστεί δεκάδες δωμάτια προκειμένου να φιλοξενηθούν με έξοδα του κράτους όσοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, για όσο διάστημα χρειαστεί.

«Οσοι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών δεν μπορούν να επιστρέψουν στις οικίες τους απόψε μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ 1135 όπου θα τους καθοδηγήσουν για τα ξενοδοχεία που μπορούν να τους φιλοξενήσουν με έξοδα του κράτους για απόψε, και όσο χρειαστεί μέχρι να αποκατασταθεί η πρόσβαση στις οικείες τους», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA