Μενού
  • Α-
  • Α+

Καταστροφές και εκκενώσεις οικισμών από εστίες φωτιάς σε Βασιλίτσι Μεσσηνίας και στην Εύβοια, στη Λίμνη. Στο Βασιλίτσι, η φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα το μεσημέρι και φαινόταν ότι πήγαινε καλύτερα, αναζωπυρώθηκε σήμερα Τρίτη και τελικά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στην περιοχή. Ειδικότερα μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στον οικισμό Λειβαδάκια που ζητήθηκε η εκκένωσή του, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν καταστραφεί και σπίτια στην περιοχή. Το μεσημέρι της Τρίτης εστάλη και μήνυμα από το 112 που καλούσε όσους βρίσκονται στην περιοχή να αποχωρήσουν. Οι περιοχές αυτές είναι: Βασιλίτσι, Λειβαδάκια, Άγιος Γεώργιος. Η μάχη συνεχιζόταν ως αργά το βράδυ, μάλιστα γύρω στις 22:30 υπήρξε και νέα αναζωπύρωση. 

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας είπε: «αν και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, είναι τόσο δυνατός ο αέρας, που ανησυχούμε». Όσον αφορά στο αν έχουν προκληθεί ζημιές από την φωτιά, ο Παναγιώτης Καρβέλας είπε ότι «υπάρχουν αναφορές για μεγάλες ζημιές σε τουλάχιστον 10 σπίτια, αλλά και σε καλλιέργειες».

«Εκκενώστε τώρα προς Κορώνη» λέει το ενημερωτικό μήνυμα, που απευθύνεται στους πολίτες των συγκεκριμένων περιοχών, λόγω μεγάλης δασικής πυρκαγιάς έγραφε το μήνυμα που εστάλη από την Εθνική Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών 112 της ΓΓΠΠ προς  πολίτες των περιοχών αυτών.

https://www.youtube.com/watch?v=oAmCqNvJViU
https://www.youtube.com/watch?v=pfzwJTVq98I

Δραματική η κατάσταση στη Λίμνη Ευβοίας

Μέχρι τη θάλασσα έφτασαν οι φλόγες στον οικισμό Σηπιάδα, δυτικά της Λίμνης στην Εύβοια. Στην πορεία τους μέχρι εκεί, έκαψαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους,  σπίτια, ενοικιαζόμενα δωμάτια, δάσος. Η φωτιά κατέβηκε με μεγάλη δύναμη από το βουνό και μπόρεσε να ξεπεράσει και την τελευταία «ζώνη άμυνας» που είχαν στήσει οι πυροσβέστες κατά μήκος του παραλιακού δρόμου που οδηγεί από τη Λίμνη στις Ροβιές.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καταγραφή των ζημιών αλλά εκατοντάδες είναι οι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν πού να περάσουν το βράδυ τους. Όπως έγινε γνωστό, έχουν μισθωθεί 150 κλίνες σε διάφορα ξενοδοχεία για αυτούς που θα ήθελαν να περάσουν το βράδυ μακριά από τα σπίτια τους. Για ολοκαύτωμα έκανε λόγο στο evima.gr ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης. « Μιλάμε για ολοκαύτωμα στην περιοχή. Η φωτιά αυτή τη στιγμή καίει ασταμάτητα και τα μέτωπα είναι τρία. Το ένα μέτωπο καίει στο μέσα χωριό Χρόνια, το άλλο στο Μουρτιά και το τρίτο μέτωπο κινείται απειλητικά προς το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ. Η καταστροφή είναι τεράστια καθώς καίγεται ένα υπέροχο δάσος ενώ κάηκαν επιχειρήσεις, σπίτια και αυτοκίνητα. Η καταγραφή όταν γίνει θα είναι τραγική. Η νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη διότι η φωτιά δεν σταματά», είπε ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

https://www.youtube.com/watch?v=7lc-FisgNDs

Η φωτιά ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης 3 Αυγούστου από την περιοχή της Δάφνης και γρήγορα επεκτάθηκε στα διπλανά χωριά. Eκκενώθηκαν οι οικισμοί Χρόνια, Σηπιάδα, Ρετσινόλακκος, Καλαμούδι, Παλιοχώρι και Δαμιά.

Πηγές: tharrosnews.gr, evima.gr, adventureevia.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA