Μενού
  • Α-
  • Α+

Κάθε διαθέσιμο μέσο χρησιμοποιούν οι πυροσβέστες στην προσπάθειά τους να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε από χθες στη Βαρυμπόμπη. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το ρέμα Χελιδονούς όπου ένα σπίτι έδωσε στους πυροσβέστες πρόσβαση στην πισίνα τους για να αντλήσουν νερό από εκεί. Μιλώντας στο Mega οι πυροσβέστες σημείωσαν ότι δεν τους είχε τελειώσει το νερό, αλλά η πισίνα ήταν μεγάλη εξυπηρέτηση. «Είχαμε άφθονο νερό πλησίον της πυρκαγιάς», δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θέλουν να ελέγξουν το μέτωπο πριν τις 11:00 γιατί εκείνη την ώρα ξεκινούν οι μεγάλες θερμοκρασίες. Υπενθυμίζεται ότι στη μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη δίνουν τιτάνιο αγώνα 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Έχουν κινητοποιηθεί και περιοδικά θα επιχειρήσουν 5 Α/Φ και 9 Ε/Π. Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Επίσης, συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA