Μενού
  • Α-
  • Α+

Μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κύπρου καθώς και μέλη της Πολιτικής Άμυνας με πυροσβεστικά οχήματα αναχωρούν σήμερα για την Ελλάδα, προκειμένου να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης των καταστροφικών πυρκαγιών.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Γλίτωσαν τα ιστορικά κτίρια και τα έργα τέχνης στο κτήμα Τατόι

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, Ανδρέας Κεττής, «αναχωρεί σε λίγο, από το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας με C 130, 20μελής ομάδα πυροσβεστών με δύο πυροσβεστικά οχήματα και επικεφαλής Βοηθό Διευθυντή της ΠΥ, όπως επίσης 20μελής ομάδα της Πολιτικής Άμυνας με προσωπικό εξοπλισμό της για βοήθεια στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ελλάδα».

Τιτάνιο αγώνα δίνουν στη μεγάλη πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης οι πάνω από 500 πυροσβέστες και οι εθελοντές για να κρατήσουν τις φλόγες στα όρια που μαίνονται και να μην ξεφύγουν ειδικά προς την Πάρνηθα κι από τις 6:20 επιχειρούν τα εναέρια μέσα, για να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στις 13:15.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη σε μια πολύ μεγάλη περίμετρο που εκτείνεται στο τρίγωνο του οικισμού ΑδάμεςΒαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες και έχει προξενήσει πολλές ζημιές σε σπίτια και άλλα οικήματα κυρίως στις Αδάμες και την Βαρυμπόμπη, που θα αποτιμηθούν όταν θα τελειώσει η φωτιά.      

Οι φλόγες πέρασαν ακόμα και το ρέμα της Χελιδονούς και υπάρχουν καμένες περιοχές μέχρι το ύψος της Λυκόβρυσης.      

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA