Μενού
  • Α-
  • Α+

Δύσκολη η κατάσταση με τα δύο ενεργά μέτωπα της φωτιάς στην Εύβοια. Το ένα κινείται προς το χωριό Καλαμούδι και το άλλο προς τα χωριά Κουρκουλί και Σκεπαστή. Έχουν καεί περισσότερα από 20.000 στρέμματα γης και πλέον επιχειρούν για την κατάσβεσή τους δύο αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο. 

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Τα αιωρούμενα σωματίδια μπορεί να φτάσουν στους πνεύμονες ή να περάσουν στο αίμα

«Πολύ δύσκολη η κατάσταση. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης για τη μεγάλη πυρκαγιά  που μαίνεται από χθες στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Εύβοιας.

Ειδικότερα, στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 95 πυροσβέστες με 35 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. «Τα μέτωπα είναι τεράστια. Δεν ελέγχονται με τις δυνάμεις που είναι εκεί» τόνισε μιλώντας στο mega.«Κάηκαν πάνω από 20.000 στρέμματα. Η φωτιά μέσα σε 25 λεπτά διένυσε απόσταση χιολιομέτρων. Έχει τεράστιο μήκος και πλάτος» εξήγησε ο δήμαρχος.

Νωρίτερα,  ο καπνός και η έλλειψη ορατότητας δεν επέτρεψαν τους χειριστές των εναέριων μέσων να  επιχειρήσουν, ωστόσο λίφη ώρα αργότερα ξεκίνησαν την  κατάσβεση. 

Συνολικά έχουν εκκενωθεί δέκα χωριά και οικισμοί. Οι κάτοικοι τους διανυκτέρευσαν είτε σε σπίτια συγγενών ή φίλων,  είτε σε ξενοδοχεία. Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση γύρω από τη Λίμνη Ευβοίας, με πολλούς οικισμούς να έχουν παραδοθεί στις φλόγες ή να απειλούνται.

Πρόκειται για τα χωριά Κουρκουλού και Δρυμώνας που είναι ακριβώς σε αντίθετες πλευρές σε σχέση με το κύριο μέτωπο της φωτιάς. Κρίθηκε αναγκαία η προληπτική εκκένωση τους, όπως και στα υπόλοιπα χωριά, καθώς οι φλόγες επεκτείνονται όλο και περισσότερο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA