Μενού
  • Α-
  • Α+

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν οι πυροσβέστες για να οριοθετήσουν τις φωτιές που συνεχίζουν να καίνε σε Βαρυμπόμπη και Εύβοια. Στη Βαρυμπόμπη, τα 4 μέτωπα της φωτιάς, όπως ανέφερε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έχουν περιοριστεί σε ένα, που είναι και το πιο επικίνδυνο. Στη Λίμνη Ευβοίας οι πυροσβέστες επιχειρούν και στις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν και εναέριες.  

Και οι δύο φωτιές (σε Βαρυμπόμπη και Εύβοια) έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές, καθώς έχουν γίνει στάχτη πάνω από 12.000 στρέμματα δάσους, έχουν καεί περιουσίες. Στη Βαρυμπόμπη, πιο συγκεκριμένα, έχουν καεί περίπου 80 σπίτια ενώ μέχρι τώρα στον δήμο Μαντουδίου στην Εύβοια, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Αργύρης Λιάσκος, έχουν καεί τουλάχιστον 150 σπίτια

Στο λεκανοπέδιο της Αττικής, λόγω της φωτιάς, έχει δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα και πυκνός καπνός και στάχτη καλύπτει αρκετές περιοχές. Γι' αυτό και το Κέντρο Επιστημών Παρατήρησης της Γης και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έχει δώσει στη δημοσιότητα βίντεο με τη διασπορά καπνού σε όλη την Ελλάδα από τις 3 Αυγούστου και ώρα 14:00 έως τις 4 Αυγούστου στις 12:00.

Στο σύστημα παρακολούθησης της διασποράς του καπνού που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τη χωρική και χρονική εξέλιξη του καπνού από διαφορετικά μέτωπα σε όλη την Ελλάδα βάση των τρεχουσών ατμοσφαιρικών συνθηκών. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε και το σχετικό βίντεο:

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA