Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ασθένεια του μοναδικού ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο της Ικαρίας οδήγησε σε ακυρώσεις πτήσεων και ταλαιπωρία των ταξιδιωτών, καθώς δεν υπάρχει αντικαταστάτης. Σύμφωνα με το Ράδιο Θεσσαλονίκη, αρρώστησε ο ένας και μοναδικός υπάλληλος στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου και άγνωστο παραμένει πότε θα αντικατασταθεί για να ξεκινήσουν και πάλι οι πτήσεις.

Στο νησί της Ικαρίας έχουν εγκλωβιστεί επιβάτες που επρόκειτο να αναχωρήσουν σήμερα Τετάρτη, μεταξύ των οποίων και Θεσσαλονικείς των οποίων η προγραμματισμένη πτήση επιστροφής για  Θεσσαλονίκη στις 8 και 20 το πρωί  ακυρώθηκε.

Ένας από τους επιβάτες μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη λέγοντας πως δεν γνωρίζουν καν αν θα φύγουν και αύριο, καθώς πρέπει να έρθει με ελικόπτερο ελεγκτής.

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Για το θέμα έκανε δήλωση η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, επικρίνοντας την κυβέρνηση:  η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προχώρησε σήμερα το πρωί σε αιφνίδιο κλείσιμο του αεροδρομίου Ικαρίας εν μέσω τουριστικής περιόδου εξαιτίας ασθένειας του ενός και μόνο ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας. Αποτέλεσμα, δεκάδες ταξιδιώτες να έχουν εγκλωβιστεί στο νησί με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Εν μέσω πανδημίας και κορύφωσης της τουριστικής σεζόν, με ένα υποστελεχωμένο νοσοκομείο το οποίο στέλνει τα σοβαρά περιστατικά αεροπορικώς σε νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ένα ολόκληρο νησί μένει χωρίς αεροδρόμιο. Επιτέλους, ας σοβαρευτούν και ας προστατεύσουν τόσο τους ταξιδιώτες όσο και τον ελληνικό τουρισμό που πλήττεται από την κυβερνητική αδιαφορία»

Για το θέμα έστειλε επιστολή στον υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ο δήμαρχος Ικαρίας, Νίκος Καλαμπόγιας λέγοντας: «ο Δήμος Ικαρίας έγινε αποδέκτης πολλών έντονων παραπόνων για την ακύρωση πτήσεων ελλείψει ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας στον

Αερολιμένα Ικαρίας, γεγονός που έχει επαναληφθεί εντός του έτους και ανακόπτει σε σημαντικό βαθμό την εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου στο νησί μας.  Στον Πύργο Ελέγχου του Αερολιμένα Ικαρίας υπηρετεί μόνο ένας εξουσιοδοτημένος υπάλληλος AFIS από το 2011, ο οποίος εξυπηρετεί ανελλιπώς επτά ημέρες την εβδομάδα την καθημερινή επιβατική κίνηση, τις πτήσεις  ΕΚΑΒ όλο το 24 ωρο, τα έκτακτα δρομολόγια (στρατός, αστυνομία κτλ) ,τις καθημερινές πλέον παρατάσεις ωραρίου του Αερολιμένα λόγω

καθυστερήσεων των αεροπορικών γραμμών κατά την θερινή περίοδο, κτλ.  Σε ένα νησί απομακρυσμένο όπως το δικό μας του οποίου η τουριστική κίνηση βασίζεται και στις αεροπορικές συνδέσεις, η μη επαρκής στελέχωση αποτελεί απειλή και υποβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και κατ’ επέκταση υποβάθμιση και δυσφήμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA