Μενού
  • Α-
  • Α+

Για την κατάσταση σε όλα τα μέτωπα φωτιάς που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ελλάδα, θα ενημερώσει ο ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Η έκτακτη ενημέρωση έχει προγραμματιστεί για τις 20:00. Υπενθυμίζεται ότι φωτιά κατακαίει την Εύβοια από το απόγευμα της Τρίτης. Νωρίτερα εκκενώθηκαν λόγω της μεγάλης φωτιάς οι οικισμοί Ροβιές και Παλαιοχώρι με εντολή της Γενικής Γραμματείας της Πολιτικής ΠροστασίαςΠολύ δύσκολες ώρες ζουν τις τελευταίες στιγμές οι κάτοικοι στις Ροβιές, καθώς οι Αρχές κάλεσαν τους κατοίκους και τους τουρίστες να συγκεντρωθούν στην παραλία. Ένα τεράστιο μέτωπο φωτιάς έρχεται από τη βόρεια πλευρά με φλόγες που ξεπερνούν και τα 20 μέτρα μέσα σε πευκόφυτη περιοχή σε αρκετά σημεία. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, το πύρινο μέτωπο υπολογίζεται στα 30 χιλιόμετραΟι φλόγες κάλυψαν ακόμη και το δρόμο από τη Λίμνη προς τις Ροβιές με συνέπεια η Αστυνομία να διακόψει κάθε κυκλοφορία για να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Οι πυροσβέστες κυνηγούν κυριολεκτικά τις φλόγες μέσα στις αυλές των σπιτιών και προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα.

Πολύ δύσκολη κατάσταση και στην Ηλεία 

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει και στην Αρχαία Ολυμπία. Εκεί, έχουν εκκενωθεί Πελόπιο, Πλάτανος και Καυκανιά, ενώ νωρίτερα είχαν εκκενωθεί προληπτικά οι κοινότητες, Ηράκλεια και Πουρνάρι. Τα μέτωπα της φωτιάς είναι τρία: Φλόκα και Ηρακλειά στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και Γραμματικό στο Λατζόι του Δήμου Πύργου. Το μέτωπο της φωτιάς είναι ανεξέλεγκτο παρά τις τεράστιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων  και κινείται προς την Αρχαία Ολυμπία, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι κάτοικοι στα χωριά βρίσκονται στους δρόμους και παρακολουθούν τις φλόγες να πλησιάζουν τα χωριά τους και να απειλούν τις περιουσίες τους

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA