Μενού
  • Α-
  • Α+

Εντονες είναι οι υποψίες για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού στις φωτιές που ξέσπασαν στην Ηλεία. Αυτό υποστηρίζουν ο αντιπεριφερειάρχης της περιοχής, Βασίλης Γιαννόπουλος, αλλά και η ΕΛ.ΑΣ. και η Πυροσβεστική.  

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στην Εύβοια: Η δραματική έκκληση εγγονής στους παππούδες της να φύγουν από τις Ροβιές

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, στην Αρχαία Ολυμπία εκδηλώθηκαν επτά εστίες φωτιάς μέσα σε δύο ώρες, σε έναν άξονα μεταξύ των χωριών Καυκανιά, Πουρνάρι και Μιράκα. Οι Αρχές διατυπώνουν «έντονη υποψία έως πεποίθηση» για εμπρησμούς. Ο κ. Γιαννόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του Open νωρίτερα, αναφέρθηκε και εκείνος σε επτά εστίες φωτιάς που ξέσπασαν στην περιοχή με διαφορά δύο ωρών. Παρόμοια εκτίμηση είχαν διατυπώσει και πηγές από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, ωστόσο, τόνισε πως «προέχει να μην έχουμε απώλεια ανθρώπινης ζωής και φυσικά να μην κινδυνεύσει η Αρχαία Ολυμπία». Δίνοντας την εικόνα της φωτιάς αυτή την ώρα σημείωσε πως αυτή «βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία». Γι' αυτό και εστάλη μήνυμα από το 112 να εκκενωθούν επτά οικισμοί στην Αρχαία Ολυμπία. 

Μήνυμα του 112 για τη φωτιά στην Ηλεία

Με νεότερο μήνυμα του 112, η Πολιτική Προστασία κάλεσε τους πολίτες να εκκενώσουν επτά οικισμούς στην περιοχή της Αρχαία Ολυμπίας λόγω της φωτιάς που πλησιάζει. «Αν βρίσκεστε στο Πελόπιο, Πλάτανο, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέο, εκκενώστε τώρα προς Πύργο από την Ε.Ο. Τρίπολης Ολυμπίας. Αν βρίσκεστε στην Καυκωνιά ή Χελιδόνι, εκκενώστε προς Λάλα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει το μήνυμα που εστάλη από το 112. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA