Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Επιχείρηση διάσωση ζώων - Κινητοποίηση στα social

Πολλά ζωάκια δεν τα κατάφεραν στη φωτιά της Βαρυμπόμπης, ενώ πάρα πολλά οικόσιτα ζώα αγνοούνται με τους κηδεμόνες τους να τα ψάχνουν - Ομάδες εθελοντών, κάνουν περισυλλογή τραυματισμένων ζώων και τα μεταφέρουν σε κτηνιατρικούς σταθμούς για να τα φροντίσουν

(Πηγή: eurokinissi)
(Πηγή: eurokinissi)

Σε εγρήγορση είναι από την Τρίτη, 3 Αυγούστου, πολλές εθελοντικές ομάδες προκειμένου να σωθούν όσα περισσότερα ζώα γίνεται από τη μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη. Δυστυχώς πολλά δεν τα κατάφεραν, ενώ πάρα πολλά οικόσιτα ζώα αγνοούνται, με τους κηδεμόνες τους να τα αναζητούν με εκκλήσεις στα social media. Παράλληλα αναρτώνται αγγελίες από ζώα συντροφιάς που βρέθηκαν, ενώ αρκετοί έχουν προσφερθεί να φιλοξενήσουν ζώα, μέχρι να βρεθεί ο κηδεμόνας τους ή κάποιος για να τα υιοθετήσει.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Δραματική προσπάθεια απομάκρυνσης για τα άλογα της περιοχής

Image
(Πηγή: eurokinissi)

«Δεκάδες γάτες έχουμε βρει καμένες. Δεκάδες σκυλιά με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα. Έχουμε βρει και δεκάδες ζώα που έχασαν τη ζωή τους. Τα έχουμε μεταφέρει όλα στους Κτηνιατρικούς Σταθμούς. Έχουμε περιορισμένη πρόσβαση, καθώς η φωτιά δεν έχει σβήσει ακόμα. Όταν θα μας το επιτρέψουν θα μπορέσουμε να βρούμε περισσότερα ζώα», αναφέρει η ιδρύτρια της Dogs’ Voice (Μη Kερδοσκοπικός Oργανισμός για την προστασία των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα), Έλενα Δέδε.


Ομάδες εθελοντών, όπως επισημαίνει η ιδρύτρια κάνουν περισυλλογή τραυματισμένων ζώων και τα μεταφέρουν σε κτηνιατρικούς σταθμούς για να τα φροντίσουν. Παράλληλα, υπάρχουν εθελοντές που ασχολούνται μόνο με την καταγραφή των ζώων και ενημερώνουν την ομάδα διαχείρισης, έτσι ώστε να στείλουν τα ζώα σε κατάλληλα σπίτια φιλοξενίας.

Image
(Πηγή: eurokinissi)


Οι κτηνιατρικοί σταθμοί είναι οι εξής:


1. Σταθμός της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.). Λειτουργεί στο Ολυμπιακό χωριό (Θρακομακεδόνες) 8/21, οδός Μαρίας Καλπακίου και Χρήστου Αγγουράκη γωνία (ισόγειο κατάστημα).


2. Σταθμός στο Πολυδένδρι στο κτηνιατρείο του Παναγιώτη Ξυραφά, Λεωφόρος Ειρήνης τηλέφωνο 22950.53680


3. Σταθμός στις Αχαρνές στο κτηνιατρείο του Αλέξανδρου Προκοπίου, οδός Θρακομακεδόνων αρ. 210.


Δωρεάν κτηνιατρική περίθαλψη για τα πυρόπληκτα ζώα

Κτηνιατρικά νοσοκομεία, αλλά και ιδιώτες κτηνίατροι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς σε ζώα που την έχουν ανάγκη.

Νοσοκομείο ζώων Άγιος Μόδεστος, Λεωφόρος Θησέως 35 Εκάλη, 210-8134.772, 210-8133.574

Κτηνιατρείο Ιωάννη Σαμολαδά, Αναστάσεως 43, Ηλιούπολη. Τηλ. 210-9735.140 (10:00-14:00 και 17:30-20:30).

Η φαρμακαποθήκη Liafarm-Stroumsas προσφέρει δωρεάν φαρμακευτική αγωγή σε άλογα που χρειάζονται νοσηλεία. Επικοινωνήστε στο [email protected]

Κτηνίατροι από το κτηνιατρείο Vets4Life συνδράμουν στην περιοχή.

Κτηνιατρείο Αλέξανδρου Προκοπίου, οδός Θρακομακεδόνων αρ. 210, Αχαρνές.

Κτηνιατρείο του Παναγιώτη Ξυραφά, Λεωφόρος Ειρήνης, Πολυδένδρο, τηλ. 22950- 53.680

Που μπορείτε να απευθυνθείτε αν βρήκατε πυρόπληκτο ζωάκι: Καλείτε στο 6974.755990 σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης για ζώα από τη Βαρυμπόμπη.

Επικοινωνείτε με το @a_little_shelter στο Instagram για μεταφορά ζώων.

Το οινοποιείο Τσάνταλη στο Πολυδένδρι λειτουργεί ως καταφύγιο ζώων.

Μέσα από την σελίδα του στο Facebook το zoosos.gr ενημερώνει διαρκώς για ό,τι νεότερο αφορά την περισυλλογή, περίθαλψη και διαμονή των πυρόπληκτων ζώων.

Το Dog’s Voice έχει στήσει μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων για ζώα συντροφιάς με την ίδια μεθοδολογία που ακολούθησε στο Μάτι το 2018 καθώς αναμένεται να βρεθούν εκατοντάδες ζώα σε ανάγκη για πρώτες βοήθειες και φιλοξενίες.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Φωτιά #Βαρυμπόμπη #ζώα

Best of Internet