Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πορεία της φωτιάς στην Εύβοια συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει περισσότερες από 24 ώρες από τη στιγμή που ξέσπασε ακόμα και το βράδυ της Τετάρτης, 8 Αυγούστου δόθηκε εντολή εκκένωσης, ενός ακόμα οικισμού και συγκεκριμένα του χωριού Σκεπαστή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική τα μέτωπα ουσιαστικά είναι τρία στην Εύβοια. Το ένα στο Κουρκουλοί, το δεύτερο στο χωριό Καλαμούδι και το τρίτο προς Ιστιαία.

Από εδάφους επιχειρούν 165 πυροσβέστες, πέντε πεζοπόρα τμήματα και 57 οχήματα. Με το πρώτο φως της νύχτας σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

Απεγκλωβισμοί και εκκενώσεις

Οι Ροβιές είναι από τις περιοχές που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, με πλήθος καμένων σπιτιών, ενώ το Λιμενικό χρειάστηκε να απεγκλωβίσει 85 άτομα από την παραλία της περιοχής, καθώς εγκλωβίστηκαν. Στην περιοχή παραμένει μέχρι και τώρα, ένας βοσκός, που αρνείται να αφήσει το βοσκοτόπι του, σύμφωνα με την πυροσβεστική, παρά το γεγονός ότι η οικογένειά του έκανε εκκλήσεις για απεγκλωβισμό του. Ωστόσο σύμφωνα με την πυροσβεστική είναι σε σημείο όπου δεν κινδυνεύει η ζωή του. Πολλές ήταν οι «μάχες» που έδωσαν οι Αρχές προκειμένου να εκκενώσουν τις περιοχές, με μία από αυτές να καταγράφεται και από την κάμερα του Open TV. Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν εκκενωθεί 12 χωριά, σχεδόν 9.000 άνθρωποι από χθες που ξεκίνησε η φωτιά στην Εύβοια. 

Τα πύρινα μέτωπα

Η μάχη, τώρα, δίδεται κοντά στο χωριό Κουρκουλοί καθώς η φωτιά κύκλωσε το χωριό και το προσπέρασε ακολουθώντας μία πορεία προς το χωριό Σκεπαστή που, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, «αν δεν μπορέσουμε με το φως της μέρας να την σταματήσουμε σε αυτό το σημείο και σύμφωνα με τις συνθήκες που θα επικρατούν τη νύχτα μέχρι το ξημέρωμα μπορεί να φτάσει στο Αιγαίο».

Αναφερόμενος τέλος στα μέτωπα της φωτιάς που υπάρχουν ανάμεσα στη Χρόνια και τις Ροβιές λέει πως «πλέον δεν υπάρχει κάτι για να καεί.... Οι φλόγες πέρασαν μέσα στους οικισμούς» και επίσης αποφεύγει να κάνει και αποτίμηση για τα καμένα σπίτια λέγοντας ότι «φοβάμαι ότι η ακριβής εικόνα θα είναι εφιαλτική όταν το επόμενο διάστημα θα γίνει η καταγραφή».

Χωρίς ρεύμα εννέα οικισμοί

Παράλληλα χωρίς  ρεύμα αυτή τη στιγμή εννέα οικισμοί. Οι τέσσερις προληπτικά και οι υπόλοιποι λόγω ζημιών. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το Παλαιοχώρι, τα Δάμια, τη Σκεπαστή, τα Κουρκούλα, το Μαρούλι, τους Κουλούρους, τις Ροβιές, τον Δρυμώνα και τον Όσιο Δαυιδ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA