Μενού
  • Α-
  • Α+

Εικόνες από drone κατέγραψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας τη φωτιά που πλησίαζε ολοένα και πιο απειλητικά στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, εκεί που είχαν πέσει εκατοντάδες πυροσβέστες για να μην επιτρέψουν την πύρινη γλώσσα να ακουμπήσει το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο πύρινο μέτωπο της Ηλείας πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις αποτελούνται από 174 πυροσβέστες με 52 οχήματα και εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και η ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Ακόμη, στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος».

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, πάντα σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν ήδη ενημερωθεί οι κάτοικοι των κοινοτήτων Λαντζόι και Λιναριά, προκειμένου να είναι έτοιμοι, αν χρειαστεί να γίνει εσπευσμένα απομάκρυνση των πολιτών στις περιοχές αυτές.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από το ilialive.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA