Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοβαρές αναζωπυρώσεις υπάρχουν στην καταστροφική φωτιά στην Ηλεία, και συγκεκριμένα στον οδικό άξονα Μιράκας αλλά και στην περιοχή Χελιδόνι και Κρυονέρι.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώθηκαν 15 χωριά - Μάχη για τις αναζωπυρώσεις 

Τα εναέρια μέσα εκτρέπονται και επίγειες δυνάμεις προωθούνται προς τις περιοχές αυτές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα νέα μέτωπα.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, στο Κρυονέρι οι πυροσβέστες ουρλιάζουν για εναέρια μέσα, και για την απομάκρυνση του κόσμου. Πέραν της Αρχαίας Ολυμπίας που δείχνει η κατάσταση να είναι μερικώς ελεγχόμενη, στις υπόλοιπες περιοχές είναι ανεξέλεγκτη. 

Επίσης υπάρχουν διάσπαρτες εστίες σε άλλα σημεία όπως στο Κοσκινά, Μάγειρα, στο δρόμο προς Λάλα και γύρω από τα χωριά Πουρνάρι, Πελόπιο, Πλάτανος.

Πάνω από 10.000 καμένα στρέμματα

Την ίδια ώρα ξεπερνούν τα 10.000 στρέμματα καμένης έκτασης, από την φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή του Δήμου αρχαίας Ολυμπίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr η περίμετρος της πυρκαγιάς είναι 22.000 στρέμματα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έχει καεί το 40 με 50% της έκτασης αυτής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA