Μενού
  • Α-
  • Α+

Για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού καθώς και το τι πρέπει να αλλάξουμε στις συνήθειές μας, μίλησε ο Καθηγητής Πνευμολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Νίκος Τζανάκης.

«Μπορούμε να το διαχειριστούμε, εκτός αν μας εκπλήξει ο ιός. Και να μην εκπλήξουμε και τους εαυτούς μας με τη συμπεριφορά μας η οποία θα πρέπει να τροποποιηθεί σε ένα στέλεχος το οποίο μεταδίδεται πλέον αερογενώς. Είχαμε τις μελέτες από την Αμερική σε μια πόλη με πλήρως εμβολιασμένους. Φαίνεται ότι πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα», εξέφρασε στη συνέχεια.

«Είναι εκκολαπτήριο ιού συσκευές, όπως οι ναργιλέδες»

Μάλιστα, από την πλευρά του υπογράμμισε πως θα πρέπει η Επιτροπή κατά πάσα πιθανότητα, να τροποποιήσει τα υγειονομικά της πρωτόκολλα. Ερωτηθείς για το τι πρέπει να γίνει, είπε πως «σίγουρα δεν μπορούμε να πηγαίνουμε χωρίς μάσκες πουθενά, ίσως, εκτός από μέρη που είμαστε μόνοι μας ή με πάρα πολύ λίγους ανθρώπους, σε εξωτερικούς χώρους».

Επίσης, τόνισε πως «υπάρχουν κάποιες λειτουργίες, όπως οι ναργιλέδες, όπου ο καθένας εισπνέει και εκπνέει μέσα σε αυτή τη συσκευή, και το μόνο που αλλάζει είναι το επιστόμιο. Θα πρέπει να καταργηθούν αυτά. Είναι εκκολαπτήριο ιού αυτές οι συσκευές. Προτείνω και προτρέπω τον κόσμο να μην ζητάει ναργιλέδες, να μην κάνει ναργιλέδες σε χώρους καφέ και ψυχαγωγίας. Δεν αποστειρώνονται, έχουμε να κάνουμε με ένα στέλεχος που πρέπει να προσέξουμε πολλά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA