Μενού
  • Α-
  • Α+

Για εγκλωβισμένους στο χωριό Πεύκες στην Ηλεία, το οποίο έχει κυκλώσει η φωτιά, κάνουν λόγο τοπικά ΜΜΕ, ενώ υπάρχουν και τέσσερις τραυματίες: Δύο πολίτες που βοηθούσαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας. Ο ένας φέρει ελαφρά εγκαύματα και ο δεύτερος αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.Νωρίτερα, στο ίδιο Κέντρο Υγείας διακομίστηκαν δύο πυροσβέστες με ελαφρά εγκαύματα.

Πολύ δύσκολη η κατάσταση στο Χελιδόνι 

Πολύ δύσκολη η κατάσταση έξω από το χωριό Χελιδόνι, το οποίο απειλείται από τη μεγάλη φωτιά, η οποία κατακαίει την Ηλεία από την Τετάρτη. Το χωριό έχει εκκενωθεί, ενώ η Πυροσβεστική έχει κόψει το δρόμο με το διπλανό χωριό και δίνει μάχη. Νωρίτερα, υπήρχε μεγάλο μέτωπο στην περιοχή της Βύλιζας και είχε ζητηθεί η εκκένωση του χωριού, με τους περισσότερους κατοίκους να έχουν σπεύσει στην περιοχή της Λιναριάς. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.gr στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας  έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αρκετοί οικισμοί που πολιορκεί το πύρινο μέτωπο και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Εκκενώθηκαν και οι Πεύκες

Νωρίτερα σήμερα εκκενώθηκαν και οι Πεύκες. Υπενθυμίζεται ότι την Ηλεία επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στο σημείο βρίσκονται και ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και  ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Π.Σ. Στέφανος Κολοκούρης.

Πάνω από 10.000 καμένα στρέμματα

Την ίδια ώρα ξεπερνούν τα 10.000 στρέμματα καμένης έκτασης, από την φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή του Δήμου αρχαίας Ολυμπίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr η περίμετρος της πυρκαγιάς είναι 22.000 στρέμματα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έχει καεί το 40 με 50% της έκτασης αυτής.

Δύσκολη νύχτα στην Ολυμπία 

Πολύ δύσκολη νύχτα περασε η Αρχαία Ολυμπία, όπου δόθηκε μεγάλη μάχη για να μην περάσει ηφωτιά στον αρχαιολογικό χώρο.  Εικόνες από drone κατέγραψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας τη φωτιά που πλησίαζε ολοένα και πιο απειλητικά στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, εκεί που είχαν πέσει εκατοντάδες πυροσβέστες για να μην επιτρέψουν την πύρινη γλώσσα να ακουμπήσει το Αρχαιολογικό Μουσείο. Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από το ilialive.gr: 

https://www.youtube.com/watch?v=meBp7YYpF54

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA