Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πολυήμερος καύσωνας έχει συμβάλει στην εκδήλωση και διατήρηση των πύρινων μετώπων στη χώρας μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς η απουσία ανέμων είναι το μόνο θετικό στοιχείο στην εξάπλωση των Πυρκαγιών, ωστόσο σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου, Γιάννη Καλλιάνου, ο καιρός πρόκειται να αλλάξει. Συγκεκριμένα όπως δήλωσε την Παρασκευή, 6 Αυγούστου, στην Αττική τα μποφόρ μετά το μεσημέρι θα αγγίξουν τα 6-7 και πολύ τοπικά ίσως και τα 8 μποφόρ, ευχόμενος ότι μέχρι τότε η φωτιά στη Βαρυμπόμπη να τεθεί υπό έλεγχο.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Μήνυμα του 112 να εκκενωθούν Δροσοπηγή και Ιπποκράτειος Πολιτεία

Αναλυτικά όσα έγραψε: «Εύχομαι οι νέες εστίες (αναζωπυρώσεις;) στη Βαρυμπόμπη και στην ευρύτερη περιοχή να τεθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα έστω και σε μερικό έλεγχο, διότι, βλέποντας τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αύριο θα είναι μια δύσκολη μέρα για την Αττική με βορειοδυτικούς ανέμους που οι ριπές τους μετά το μεσημέρι θα αγγίζουν τα 6-7 και πολύ τοπικά ίσως και τα 8 μποφόρ».

Πάντως τα νέα δεν είναι καλά από το μέτωπο της φωτιάς στην Βαρυμπόμπη, καθώς μέχρι αργά το μεσημέρι της Πέμπτης η πυρκαγιά εξακολουθεί να καίει σε τρία μέτωπα και η πιο σημαντική αναζωπύρωση είναι προς το Ολυμπιακό Χωριό. Η δεύτερη αναζωπύρωση είναι μέσα στα πρώην βασιλικά κτήματα του Τατοΐου και η τρίτη στο ρέμα της Χελιδονούς κοντά στις Αδάμες. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, που μίλησε στο Open TV, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για Ιπποκράτειο Πολιτεία και Δροσοπηγή, καθώς το μέτωπο κινείται προς τα εκεί, ενώ έκανε έκκληση για ενίσχυση των εναέριων μέσων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA